Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pludmales futbola Pasaules kausu ar uzvarām turpina mājinieki krievi un Taiti

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pludmales futbola Pasaules kausu ar uzvarām turpina mājinieki krievi un Taiti
Foto: TASS/Scanpix

Šodien turpinājās Pasaules kausa izcīņa pludmales futbolā, kur uzvaras A apakšgrupā izcīnīja Taiti un Spānijas sportisti, kamēr B grupā panākumus guva Paragvajas un Krievijas Futbola savienības (KFS) spēlētāji. Mājinieki krievi pārliecinoši ar 7:1 apspēlēja Japānu.

Pasaules kausā pludmales futbolā, kurš norisinās Krievijā, šodien notika grupu spēles A un B apakšgrupā. B grupā otro uzvaru svinēja Taiti pludmales futbolisti, kuri saistošā un rezultatīvā spēlē ar 8:7 pārspēja Mozambiku, kamēr Spānija ar 5:3 bija pārāka pār Apvienoto Arābu Emirātu futbolistiem. Taiti 15 vārtu spēlē bija vadībā visas tās gaitā, taču Mozambika ikreiz prata atspēlēties. Pie rezultāta 4:4 Taiti guva divus bezatbildes vārtus, bet vēlāk palielināja pārsvaru līdz 8:5. Noslēgumā pretinieki divus vārtus atspēlēja, bet izlīdzināt rezultātu nepaspēja.

B apakšgrupā uzvaras svinēja Paragvajas un mājinieki Krievijas Futbola savienības (KFS) pludmales futbolisti, kuri attiecīgi ar 9:4 pārspēja ASV un ar 7:1 Japānu. Līderu cīņā starp KFS un Japānas sportistiem, pārliecinoši pārāki bija turnīra organizatori, kuri dominēja no pirmās līdz pēdējai minūtei. Tikai spēles izskaņā japāņiem izdevās gūt goda vārtus.

Turnīra formāts paredz, ka pamatlaiks tiek izspēlēts trijos 12 minūšu ilgos periodos. Par uzvaru pamatlaikā komanda iegūst trīs punktus, uzvara papildlaikā tiek novērtēta ar diviem, bet pēcspēles sitienos - ar vienu punktu. Pasaules kauss pludmales futbolā ik pēc diviem gadiem tiek aizvadīts kopš 2005. gada. Titulētākā valstsvienība ar piecām zelta medaļām ir Brazīlija, turpretim pašreizējai pasaules čempionei Portugālei ir divi tituli.

Pasaules kauss pludmales futbolā 23. augustā

GrupaSpēleRezultāts
ATaiti - Mozambika9:7
ASpānija - AAE5:3
BASV - Paragvaja4:9
BJapāna - KFS1:7

Kopvērtējums

GVKomandaVārtiPGVKomandaVārtiP
A1.KFS16:96B1.Taiti23:196
2.Japāna12:1462.Spānija21:196
3.Paragvaja17:1533.Mozambika15:183
4.ASV11:1804.AAE9:122

Izmantotie resursi:
https://www.fifa.com/tournaments/me...