Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā un FIS sacensībās rollerslēpošanā klasiskā stilā uzvaras madoniešiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempionātā un FIS sacensībās rollerslēpošanā klasiskā stilā uzvaras madoniešiem
Pirmās dienas uzvarētāja Kitija Auziņa. Foto: Agris Veckalniņš.

Ar madoniešu Kitijas Auziņas un Laura Kaparkalēja uzvarām šodien Priekuļos slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis” sākās Latvijas čempionāta pirmais posms un FIS sacensības rollerslēpošanā. Auziņa bija ātrākā 12 dalībnieču konkurencē sievietēm 5,4km klasiskajā stilā ar intervāla startu, bet Kaparkalējs uzvarēja divas reizes garākā distancē 26 dalībnieku vidū vīriešiem.

Vīriešiem 10,4km (4x2,6km), kur no 26 dalībniekiem startēja arī četri lietuvieši, bija trīs izteiktāki favorīti uz godalgotajām vietām – 2020.gada uzvarētājs Priekuļos FIS sacensībās klasikā Roberts Slotiņš, pagājušā gada pirmās vietas ieguvējs Lauris Kaparkalējs un jūnija vidū Madonas kausā un FIS sacensībās šajā slēpošanas stilā ar masu startu uzvaru guvušais Niks Saulītis. Visi trīs jau ar pirmajiem apļiem nostiprinājās Top3 pozīcijās, vadībā atrodoties Kaparkalējam, kam sekoja Slotiņš un Saulītis.

Kad Eiropas Jaunatnes Olimpiskā festivāla uzvarētāja Kaparkalēja pārsvars pēc priekšpēdējā trešā apļa (7,8km) pār Slotiņu no desmit sekundēm bija samazinājies līdz astoņām, parādījās neliela intriga cīņā par uzvaru. Beigās SS “Arkādiju” pārstāvošais mazsalacietis Roberts Slotiņš, kurš tagad strādā kā treneris Latvijas Slēpotāju izlasē, pietuvojās līdz sešām sekundēm, tomēr atkārtot 2020.gada panākumu viņam neizdevās. Tikmēr Lauris Kaparkalējs tāpat kā pērn uzvarēja, savukārt, madonietis Niks Saulītis šogad bija augstāk, noslēdzot godalgoto trijnieku. Pēc finiša 19 gadus vecais Lauris, kuram zelta medaļa junioru konkurencē, atzina, ka juties ļoti labi, neskatoties uz nesen nometnē uzlikto slodzi. Madonietis zinājis, ka Slotiņš ir stiprs, taču grūti bijis paredzēt, vai izdosies Robertu apsteigt.

Nākamajās trijās vietās ierindojās juniori jeb V20 grupas pārstāvji, cīnoties par atlikušajām divām godalgām savā grupā. Apsteidzot distances otrajā pusē abus sīvākos konkurentus, ceturtais kopējā ieskaitē bija siguldietis Rainers Paeglis, aiz kura 5.vietā ierindojās rīdzinieks Bruno Krampe, bet pirmo daļu ātrāk veikušais siguldietis Sandijs Suhanovs beigās noslīdēja uz 6.vietu, līdz bronzai junioru kategorijā pietrūkstot nieka pussekundei. Septīto vietu ieņēma madonietis Gustavs Sināts, bet astoto rezultātu uzrādīja labākais V18 grupas pārstāvis Jēkabs Skolnieks no SS “Arkādija”, aiz sevis atstājot četrus gadus vecāko kluba biedru Aleksandru Artūru Ļūļi, kuram bronza pieaugušo konkurencē. 18. un 20.vietā ierindojās sudraba un bronzas medaļas ieguvēji V18 grupā – rīdzinieks Pēteris Lukstiņš un cēsnieks Ernests Jekimovs.

Sievietēm 5,4km (2x2,6km) pēc pirmā apļa vadībā ar deviņu sekunžu pārsvaru izvirzījās Kitija Auziņa. Madoniete, kura bija vienīgā pieaugušo grupas pārstāve, otrajā aplī dubultoja savu pārsvaru un svinēja uzvaru tāpat kā 2020.gadā. Otro vietu ieguva labākā junioru kategorijā Samanta Krampe no Rīgas, bet trijnieku noslēdza lietuviete Egle Savickaite. Par ceturto vietu kopējā ieskaitē norisinājās ļoti spraiga cīņa par labākās statusu S18 grupā, krāslavietei Adrianai Šuminskai par dažām sekundēm apsteidzot madonieti Lindu Kaparkalēju, bet netālu aiz viņām bija arī bronzas medaļas ieguvēja šajā grupā jaunietēm Elza Bleidele (Cēsis).