Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sāksies Baltijas lielākā rogaininga (komandu orientēšanās) seriāla ''Pilsētas Leģendas'' jaunā sezona

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sāksies Baltijas lielākā rogaininga (komandu orientēšanās) seriāla ''Pilsētas Leģendas'' jaunā sezona
Foto: rigasrogainings.lv

Šo sestdien, 26.martā, Buļļupes apvidū Rīgā tiks atklāta trešā sezona iecienītajam un biedrības “Piedzīvojumu sacensību apvienība” rīkotajam Baltijas valstīs lielākajam rogaininga jeb komandu orientēšanās seriālam “Pilsētas Leģendas”, kur dalībniekiem atbilstoši spējām un vēlmēm tiek piedāvātas dažādas distances. Šis būs pirmais no kopumā sešiem sezonas posmiem, kas bez galvaspilsētas notiks arī Ķekavā, Valmierā un Ogrē.

Rogaininga sacensībās, kur komandā ir no 2 līdz 4 dalībnieki, startē gan sportisti un orientēšanās entuziasti, kuri jau ir šo sacensību meistari, gan arī aktīvā un sportiskā dzīvesveida mīļotāji, kuriem patīk savu brīvo laiku pavadīt svaigā gaisā un aktīvi darboties. Tāpēc piedalās arī daudz ģimeņu, jo rogainings savā būtībā ir ļoti demokrātiska nodarbe, jo dalībnieki var izvēlēties savām spējām piemērotu distanci un kontrolpunktu daudzumu. Organizatori piedāvā 6h, 4h un 2h rogaininga distances, kā arī 3h MTB, rogaininga skrējienu 2h (O –Run) un rogaininga pastaigu bērniem. Sacensību centrs atradīsies Rīgas Jaunajā Bolderājas pamatskolas teritorijā.

Kontrolpunktu meklēšana sezonas atklāšanas posmā notiks abos Buļļupes krastos, pirmo reizi Rīgas rogainingu vēsturē nonākot arī Buļļu jeb Daugavgrīvas salā. Dalībniekiem būs iespēja ieņemt gan “neieņemamo” Daugavgrīvas cietoksni, gan Komētfortu jūras krastā, kā arī sameklēt gan vissenāko, gan vēlāko, gan arī mūsdienu Lielupes ieteku jūrā. Sacensību gaitā varēs redzēt Paula Jaunzemja laukakmeņu skulptūras Vakarbuļļu krastā, kā arī mēģināt saskatīt, vai Mīlestības saliņa tiešām ir (piparkūku) sirds formā. Visizturīgākie skrējēji varēs sasniegt Lielupes Balto kāpu. Finišā visi saņems piemiņas medaļu un pasākuma noslēgumā būs Garmin, Isostar u.c. atbalstītāju sarūpēto dāvanu loterija un apbalvošana.

MTB braucējiem šajā sezonā būs iespēja piedalīties visos "Pilsētas leģendas posmos", līdz ar to varēs pilnvērtīgi izbaudīt visu seriālu. Kopvērtējums tiks rēķināts summējot iegūtos punktus visos posmos kopā, izņemot 1 posmu ar viszemāko rezultātu (par tādu uzskata arī izlaistu posmu). O-Run distances veicējiem šogad vairs nebūs pavēles distance, bet klasiska rogaininga izvēles distance ar 2h laika limitu, kur tad pašiem ir jāizplāno un jāsavāc maksimāli daudz punktu (jebkurus - bez ierobežojumiem).

Reģistrēties dalībai iespējams mājaslapā rigasrogainings.lv/lv/registracija/. Sīkāka informācija par sacensībām pieejama mājaslapā rigasrogainings.lv.

Rogainingā dalībnieki noteiktā kontrollaikā izvēles secībā apmeklē kontrolpunktus, kuriem ir dažāda punktu vērtība, cenšoties atvēlētajā laikā iegūt pēc iespējas vairāk ieskaites punktus, kuri tiek piešķirti par kontrolpunktu apmeklēšanu. Distances plānošana un kontrolpunktu skaita ir katra dalībnieka ziņā, veicot to īpaši sagatavotā kartē. Priecīga ziņa, ka dalībai nebūs nepieciešams Covid-19 sertifikāts.

     [+] [-]

, 2022-03-23 17:21, pirms 2 gadiem
Laba aktivitāte brīvdienai un savas pilsētas iepazīšanai.