Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Valmierā startēs Latvijas II Ziemas olimpiādē

Jānis Celmiņš

No 5. līdz 7.martam un 13.-14.martā notiks Latvijas II Ziemas Olimpiāde, kurā startēs arī Valmieras sportisti.

Latvijas Ziemas Olimpiāde ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākumu Latvijā, kurā noskaidros labākos Latvijas sportistus un novadus desmit sporta veidos. Valmieras pilsētas komanda Olimpiādē tiks pārstāvēta hokejā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā un kērlingā, bet sacensības notiks vēl biatlonā, bobslejā, kamaniņu sportā, snovbordā, daiļslidošanā un šorttrekā.

Saskaņā ar Olimpiādes noteikumiem un izlozes kārtību Valmieras komandai jāaizvada priekšsacīkšu turnīrs hokejā un kērlingā.1990.-1993.g.dz. valmierieši Vidzemes Olimpiskajā centrā jau 16.februārī aizvadīja mājas spēli ar Ogres novada komandu, spēlē zaudējot ar rezultātu 2:12. Atbildes spēle norisināsies otrdien, 23.februarī Vidzemes ledus hallē. Pāra uzvarētājs iekļūs hokeja sacensību finālturnīrā, kas no 5.-7.martam norisināsies Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā.

Tāpat 27.februārī Rīgā priekšsacīkšu turnīru ar spēli pret Liepājas komandu aizvadīs Valmieras kērlinga komanda, noskaidrojot dalībnieci fināla sacensībām kērlingā, kas no 5.-7.martam norisināsies Rīgā.

Latvijas II Ziemas Olimpiādē valmierieši startēs distanču slēpošanas sacensībās vīriešiem sprintā, 15km individuāli, 4x10km stafetē. Savukārt dāmas piedalīsies kalnu slēpošanā. Minētās sacensības norisināsies 5.-7.martā Siguldā.

Latvijas Ziemas Olimpiāde ir valsts nozīmes uz Olimpiskajiem pamatprincipiem balstītas sporta sacensības. Olimpiādes mērķis ir radīt iespējas Latvijas iedzīvotājiem piedalīties kompleksās sporta sacensībās, kas organizētas, balstoties uz Olimpiskajiem pamatprincipiem.

Olimpiāde 5.- 7.martā norisināsies Siguldā, Amatas novadā, Priekuļos un Valmierā, savukārt 13. -14.martā - Siguldā, Ventspilī.

Olimpiādes atklāšanas ceremonija notiks Siguldā 2010.gada 5.martā, savukārt noslēguma ceremonija - Siguldā 2010.gada 7.martā.

Vairāk par olimpiādi latvijasolimpiade.lv

Informāciju sagatavja:
Inese Kazuša
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja