Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Čerkovskim 26. vieta Eiropas čempionātā modernajā pieccīņā

Čerkovskim 26. vieta Eiropas čempionātā modernajā pieccīņā
Deniss Čerkovskis
Foto: lspa.lv

Latvijas sportists Deniss Čerkovskis šodien izcīnīja 26. vietu Eiropas čempionātā modernajā pieccīņā.

Deniss Čerkovskis bija vienīgais no Latvijas pārstāvju kvarteta, kurš izcīnīja tiesības startēt Eiropas čempionāta finālā. Ārpus 36 labāko pulka palika Ruslans Nakonečnijs (37. vieta), Pāvels Švecovs (38.) un Ņikita Bistrovs (57.).

Šodien vīri aizvadīja fināla sacensības, kurās zelta medaļu izcīnīja īrs Artūrs Lanigans O'Kīfs. Īrijas sportists finālā nopelnīja 1487 punktus, tuvāko konkurentu Valentēnu Pradesu (Francija) apsteidzot par 11 punktiem. Trešais palika itālietis Rikardo De Luka (1475 punkti).

Čerkovskis ar 1404 punktiem palika 26. vietā. Salīdzinājumā ar kvalifikāciju vājāka bija paukošana (15 uzvaras, dalīta 28. vieta) un peldēšana (35. vieta), taču tika izcīnīta dalīta devītā vieta jāšanā, un kombinācijā Latvijas sportistam bija dalīta 19. pozīcija.

Pēc finālistu starta tika aprēķināta arī Latvijas vīriešu komandas vieta Eiropas čempionātā. Čerkovska, Nakonečnija un Švecova gūtie punkti ļāva ieņemt desmito vietu 13. komandu konkurencē, apsteidzot Baltkrieviju, Lietuvu un Īriju.

Eiropas čempionāta finālam vakar kvalificējās Jeļena Rubļevska. Dāmu finālsacensības notiks rīt. Jāpiebilst, ka Eiropas čempionātā tiek dalītas arī olimpiskās ceļazīmes. Uz Riodežaneiro brauks astoņi labākie Eiropas čempionāta dalībnieki (ja kāds no "Top 8" būs kvalificējies, pateicoties citiem sasniegumiem, tad varēs iekļūt ar zemāku vietu).

Izmantotie resursi:
Union International de Pentathlon Moderne (UIPM) |