Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

NBS Spartakiādē šahā uzvar Reizniece-Ozola, Cēsu turnīrā Beļģijas lielmeistars

NBS Spartakiādē šahā uzvar Reizniece-Ozola, Cēsu turnīrā Beļģijas lielmeistars
Godalgoto vietu ieguvēji Cēsīs: (no kreisās) Ņ.Meškovs, D.Darda un A.Neikšāns. Foto: Jānis Škapars/ TVNET

Nacionālo Broņoto spēku spartakiādē šahā par uzvarētāju kļuvusi FIDE rīkotājdirektore un starptautiskā lielmeistare Dana Reizniece-Ozola, bet starptautikajā šaha festivālā Cēsīs uzvarēja Beļģijas lielmeistars Daniels Darda.

Ādažu militārajā bāze norisinājusies kārtējā Nacionālo Broņoto spēku spartakiāde, kurā neatņemama sastāvdaļa ir šahs. Šoreiz pie rūtotajiem galdiņiem sēdās 35 dalībnieki. Spēlētājiem bija jāaizvada Šveices sistēmas 8 kārtas ar apdomas laiku 12 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu. Komandu vērtējumā ņēma vērā katras komandu divu labāko pārstāvju punktu summu.

Individuāli par uzvarētāju kļuva Dana Reizniece-Ozola (2176), kura astoņās partijās ieguva 6,5 punktus. Viņa uzvarēja sešus pretinieku, vienā cīņā slēdza miera līgumu, bet piekāpās Valērijam Rižiham (1653). Pa 6 punktiem ieguva Mārtiņš Ivbulis (1925), Rižihs un Kaspars Circenis (1812), kuriem attiecīgi otrā, trešā un ceturtā vieta. Ar 5,5 punktiem labāko sešiniekā vēl iekļuva Martijs Krakops (1464) un Juris Briedis (1528).

Komandu vērtējumā ar 12 punktiem uzvarēja Zemessardzes 1. Rīgas brigāde, kurā lielākais pienesums bija Ivbulim un Rižiham, sekoja Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde (11 punkti) un Jaunsardzes Centrs (10).

Šaha festivāla Cēsis ietvaros tika izspēlēta "Draugiem Group" ātrā šaha un ātrspēles divcīņa. Pasākuma teltīs Maija parkā uz ātro šahu pulcējās 120, bet uz blicu 105 dalībnieki no vienpadsmit valstīm. Cēsīs bija ieradies iespaidīgs sastāvs – Latvijas un Lietuvas spēcīgākie lielmeistari, kuri tomēr bija spiesti atzīt Beļģijas lielmeistara Daniela Dardas pārākumu.

Ātrspēles turnīrā Darda uzvarēja pārliecinoši, deviņās kartās iegūdams maksimāli iespējamo punktu skaitu. Tuvākie sekotāji Ņikita Meškovs un Arturs Neikšāns dalīja 2.–3. vietu ar 7,5 punktiem. Savukārt otrajā divcīņas posmā pārliecinošs bija Ņikita Meškovs. Deviņās dubultspēlēs jeb 18 kārtās Meškovs savāca 16,5 punktus, tuvāko sekotāju Pauli Pultineviču apsteidzot par diviem punktiem. Darda ātrspēlē ierindojās trešajā vietā ar 14 punktiem.

Kopvērtējumā ar nelielu pārsvaru par II Šaha festivāla Cēsis "Draugiem Group" divcīņas čempionu kļuva Daniels Darda. Otrajā vietā Ņikita Meškovs, trešais Arturs Neikšāns, ceturtais Paulis Pultinevičus, piektais Tomass Laurušas, sestais – pagājušā gada divcīņas uzvarētājs Toms Kantāns.

Labākie jaunieši līdz 14 gadiem: Gustas Morkunas no Lietuvas, Sofja Vasiļjeva un Miķelis Vingris. Labākas sievietes: WIM Anna Kantāne no Polijas, Ilze Bērziņa un Renāte Vidruska. Labākie seniori: Berelis Vainermanas no Lietuvas, Pēteris Breikšs un Ansis Vidriķis. Labākais cēsnieks: Andris Ručs.

Vēl nedēļas nogalē Cēsīs tika izspēlētas zviedru šaha sacensības komandām. Par uzvarētājiem kļuva Vernera Putkas un Nikolaja Kovšuna tandēms. Otrajā vietā Reinis Valdats un Aleksejs Pakula, trešajā vietā Miķelis Vingris un Emīls Jānis Mieriņš.

Cēsu pils Izstāžu namā turnīrā "Go Girl!" meitenēm par uzvarētājām jaunākajā grupā kļuva Lauma Mieriņa, Jevgēnija Siņicina un Dafne Maklakova, bet vecākajā grupā Marina Ļevčenko no Igaunijas, Naomi Maklakova un Emīlija Apine.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija


Godalgoto vietu ieguvēji Latvijas čempionāta ieskaitē priekšplānā. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Rāviņš kļuvis par vienpadsmitkārtējo Latvijas čempionu šaha kompozīciju risināšanā

Rīgā notikušajā jubilejas 50. Latvijas čempionātā šaha kompozīciju risināšanā, kas arī reģistrēts Pasaules risināšanas kausa izcīņai, par uzvarētāju kļuva Modris Rāviņš.
Latvijas orientieristi kļuvuši par Baltijas čempioniem. Foto: LOF.

Latvijas orientieristi Baltijas čempionātā kopvērtējumā uzvar ceturto gadu pēc kārtas

Ar Latvijas orientieristu izcīnītām 22 medaļām, no kurām sešas ir augstākā kaluma, un Latvijas izlases triumfu kopvērtējumā noslēdzies Baltijas čempionāts orientēšanās, kas 18. un 19. maijā notika Lietuvā pie Ignalinas. Latvijas orientieristi Baltijā uzvarējuši ceturto gadu pēc kārtas.
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Andersons un Gudēvica-Liepiņa pārliecinoši uzvar Latvijas čempionātā dambretē jaunākajā grupā

18. un 19. maijā dambretes kluba “Rīgas namu apsaimniekotājs” telpās norisinājās Latvijas čempionāts 100 lauciņu dambretē jaunākajā jauniešu grupā. Par godalgotajām vietām meitenes un zēni sacentās atsevišķos turnīros pēc Šveices sistēmas 8 kārtās.