Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Arī otrā LČ peldēšanā diena noslēdzas ar jaunu rekordu

Jānis Celmiņš

Turpinot priecēt skatītājus ar augstiem sportiskajiem rezultātiem, ir noslēgusies sacensību otrā diena Ķīpsalas sporta kompleksa peldbaseinā notiekošajā 87.Latvijas čempionātā peldēšanā. Divi Latvijas rekordi divās dienās - tāda ir 87.Latvijas čempionāta peldēšanā un Renātes Tomilovas bilance.

Veiksmīga čempionāta otrā diena izdevās vakardienas pārsteiguma autorei Renātei Tomilovai (tr. S. Kurmeļovs), kura arī šodien spēja apliecināt, ka ir ļoti labā sportiskā formā un vi sai pārliecinoši pārspēja ne tikai savas sāncense 100m uz muguras, bet arī laboja esošo Latvijas rekordu šajā distancē. Tomilovas rezultāts - viena minūte un 05.15 sekundes (1:05.15).

Jau vakar minējām, ka par patīkamu pārsteigumu sev un ikvienam peldēšanas sporta cienītājam šodien parūpējās jaunā peldētāja Renāte Tomilova (tr. S. Kurmeļovs), kura visai negaidīti spēja labot Latvijas rekordu 200m uz muguras. SK Delfīns pārstāve distance veica divās minūtēs un 21.17 sekundēs (2:21.17), tādejādi vienpadsmit gadus veco Vladislavas Kožemjako rekordu labojot par pusotru sekundi (2:22.68).

Savukārt par čempionāta otrās dienas augstvērtīgākajiem rezultātiem parūpējās liepājnieks, vairākkārtējs olimpisko spēļu dalībnieks Romāns Miloslavskis (Liepājas KSS) un valmierietis Uvis Kalniņš (Valmieras BSS), kuri spraigā cīņā sacentās par Latvijas čempiona titulu 200m brīvā stila distancē. Finiša taisnē esot spēcīgāks, par Latvijas čempionu kārtējo reizi kļuva Miloslavskis, kurš distanci veica vienā minūtē un 51.68 sekundēs (1:51.68), bet Kalniņš piekāpās nedaudz vairāk par sekundi – viena minūte 52.94 sekundes (1:52.94).

Gan vakar, sacensību pirmajā dienā, gan šodien sportisti cīnījās par divpadsmit medaļu komplektiem un Latvijas čempionu tituliem.

Sacensību pirmās un otrās dienas rezultāti pieejami swimming.lv | Latvijas Peldēšanas federācija