Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Spēka vīri gatavi cīņai

Piektdien iepirkumu centrā "Olympia" notika preses konference, kas veltīta sestdien notiekošajām sacensībām "Tolmets Riga Grand Prix 2008".

Uz tikšanos ar masu saziņas līdzekļiem bija ieradušies visi 14 atlēti. Tālāko ceļu ir mērojis viens no Amerikas kontinenta spēcīgākajiem atlētiem Traviss Ortmaijers, kurš Rīgas lidostā ieradās šortos un ar ASV raksturīgo Teksasas cepuri. Ierindā ir arī pagājuša gada Rīgas sacensību uzvarētājs igaunis Andrus Murumets. Beidzot pēc ilgāka laika mūsu skatītājiem būs iespēja klātienē skatīt vienu no planētas spēcīgākajiem atlētiem lietuvieti Židrūnu Savicki.

Iepirkšanās centrā "Olympia" improvizētās preses konferencē varēja piedalīties ikviens interesents. Tika organizēta arī viktorīna, kurā tika uzdoti jautājumi gan par iepirkšanās centru, gan par spēka vīriem. Jau tradicionāli, ka Rīgā pirms sacensībās tiek fiksēts atlētu svars. Šogad tika atzīmēti sekojoši skaitļi: Židrūnas Savickas – 179 kg, Andrus Murumets – 147 kg, Mihails Kokļājevs – 154 kg, Farzads Mousakhani – 153 kg, Anders Johanssons – 152 kg, Jans Salata – 162 kg, Tamašs Malatinskis – 153 kg, Travis Ortmaijers – 147 kg, Oleksandrs Pekanovs – 186 kg, Agris Kazeļņiks – 166 kg, Andris Leišavnieks – 140 kg, Mārtiņš Skujenieks – 114 kg, Mareks Leitis – 143 kg, Jarno Hams – 152 kg. Šeit gan jāatzīmē, ka atlēti uz svariem kāpa, turot rokās kausu, ko sacensību apbalvošanas ceremonijā saņems uzvarētājs.

Atgādinām, ka sacensības notiks jau rīt "Arēnā Rīga" un to sākums plkst. 17.00.

Informāciju sagatavoja:
Sporta attīstības centrs
sadarbībā ar Latvijas Spēka atlētu federāciju


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Uģis Briedis un Kristīne Šonmane. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Šonmane un Briedis - divkārtējie Baltijas badmintona čempioni senioriem

Baltijas senioru čempionātā badmintonā sekmīgi nostartējuši vairāki Latvijas pārstāvji, no kuriem Uģis Briedis un Kristīne Šonmane kļuva par divkārtējiem čempioniem.
Foto: Dainis Krauja.

Latvijas čempionātā skrituļslidošanā 5km spraigās cīņās uzvar Reinsons un Priedīte

Šodien Siguldā “Fischer slēpošanas centrā” notikušajā Latvijas čempionātā skrituļslidošanā, ko ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu rīkoja Latvijas Skrituļslidošanas federācija un SK “ASI”, 5km distancē spraigās cīņās par uzvaru vīriešiem pirmo vietu ieguva Sandis Reinsons, beigās apsteidzot iepriekšējo gadu uzvarētāju Reini Znotiņu, bet sievietēm tika konstatēta mazāka atstarpe starp pirmo un otro vietu – 0,2 sekundes, un ar šādu pārsvaru pār Patrīciju Sniķeri uzvaru svinēja Agate Priedīte.

Pēc nedēļas sāksies pirmās pasaules mēroga MTB orientēšanās sacensības Latvijā

Jau nākošnedēļ, no 4. līdz 7. jūlijam, Smiltenes pievārtē esošajā sporta kompleksā “Teperis” pirmo reizi Latvijā norisināsies pasaules līmeņa sacensības MTB orientēšanās sportā (MTBO), kur vienlaicīgi tiks aizvadīts kā Pasaules kausa 2. posms, tā arī U23 pasaules čempionāts. Plānots, ka kopumā sacensībās piedalīsies ap 200 dalībnieku no aptuveni 20 valstīm.