Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti finālisti Latvijas čempionātā kērlingā

Andrejs Siliņš

Latvijas kērlinga čempionātā pārsteigumi nenotiek un labākās četras komandas vīriešu un sieviešu konkurencē garantē vietu finālturnīrā. Nedēļas nogalē tika aizvadītas izšķirošās Latvijas kērlinga čempionāta otrā apļa spēles, kurās noskaidrojās tās komandas, kas 26. un 27. februārī finālturnīrā cīnīsies par Latvijas čempionu titulu.

Vispirms savā starpā sacentīsies pamatturnīra pirmā un otrā vieta, kā arī trešās vietas ieguvēji pret ceturto vietu. Spēles 1-2 uzvarētāji nodrošinās vietu finālā, bet zaudētāji pusfinālā sacentīsies ar spēles 3-4 uzvarētājiem. Šīs spēles uzvarētāji nodrošinās vietu finālā.

Vīriešu konkurencē līdz pat pēdējam brīdim labas iespējas pacīnīties par vietu četriniekā bija komandai Force. Diemžēl zaudējums pēdējā metienā pret Storm ar 3:4 augstāk par piekto vietu neļāva pacelties.
Līdz ar to pirmās divas vietas ieņēma Rīgas roņi un Ondulat B, bet otrā spēlē sacentīsies Junkers pret Hanza nekustamie īpašumi. Piektdien, 25. februārī, tiks aivadīta pārspēle starp komandām Storm un Vectēvi, lai noskaidrotu sestās vietas ieguvēju, kas automātiski garantēs vietu augstākajā līgā arī nākamgad.

Līdzīgi kā vīriešiem, arī sieviešu konkurencē intriga par pirmo četrinieku zuda brīdī, kad Zebiekstes zaudēja Milk ar 2:6. Spraigas cīņas gan turpinājās par galīgo vietu izkārtojumu. Vivat uzvara pret Milk ar 6:5 un Ledeņu uzvara ar 6:2 pār Nicoll noteica, kas pirmās divas vietas ieņems tieši Vivat un Ledenes, atstājot Ledenes un Milk attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā.

Finālturnīrs tiks aizvadīts 26. un 27. februārī Kērlinga hallē Rīgā, Biķernieku ielā 121h. Ieeja bez maksas. Spēles par trešo vietu vīriešiem un sievietēm tiks aizvadītas 27. februārī pulksten 11, savukārt abi fināli notiks pulksten 15.

Kopvērtējums

Vīrieši

1. Rīgas roņi 11-1 Q
2. Ondulat B 8-4 Q
3. Junkers 8-4 Q
4. Hanza nekustamie īpašumi 6-6 Q
5. Force 5-7
6. Storm 2-10
7. Vectēvi 2-10

Sievietes

1. Vivat 8-2 Q
2. Ledenes 7-3 Q
3. Nicoll 7-3 Q
4. Milk 5-5 Q
5. Zebiekstes 3-7
6. Respect 0-10

Informāciju sagatavoja
Artis Zentelis
Latvijas Kērlinga asociācijas preses sekretārs