Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

ASV nevēlas rīkot 2020. gada olimpiskās spēles

ASV nevēlas rīkot 2020. gada olimpiskās spēles
Skots Blekmans
Foto: AP/Scanpix

Nesen amatā ieceltais ASV Olimpiskās komitejas izpilddirektors Skots Blekmans žurnālistiem atklājis, ka amerikāņi uz nenoteiktu laiku atlikuši plānus vēlreiz mēģināt iegūt tiesības pie sevis uzņemt vasaras un, iespējams, ari ziemas olimpiskās spēles.

ASV, kas ziemas olimpiskās spēles pēdējo reizi uzņēma 2002. gadā Soltleiksitijā, bet vasaras - 1996. gadā Atlantā, pēdējos gados notikušajos SOK balsojumos piedalījusies vairākas reizes, bet bez sekmēm. Uz 2012.gada spēlēm, kas galu galā tika piešķirtas Londonai, neveiksmīgi pretendēja Ņujorka, uz 2016. gada (Riodežaneiro) - Čikāga. Īpaši skaļš pliķis amerikāņiem, kam nepalīdzēja pat prezidenta Baraka Obamas klātbūtne, bija Čikāgas zaudējums jau pirmajā balsošanas kārtā.

"Fakts paliek fakts - Čikāga savam pieteikumam iztērēja ap 80 miljoniem dolāru. Būs grūti panākt, lai kāda pilsēta tērētu šādu naudu bez pārliecības, ka izdosies uzvarēt balsojumā," savas domas izteica Blekmans.

"Starptautiskās olimpiskās komitejas mājiens bija pavisam skaidrs - viņi nevēlas, lai Amerika rīkotu olimpiskās spēles. Kamēr šāda nostāja saglabāsies, nedomāju, ka mēs iesniegsim pieteikumu. Mēs tagad domājam par citām lietām."

Blekmana apgalvojums par SOK noraidošo attieksmi pret ASV Olimpisko komiteju varētu nebūt bez pamata - jau pēc balsojuma par 2016. gada spēļu rīkošanas tiesībām atsevišķi SOK delegāti izteicās, ka Čikāgas sakāvē vainojams ne tik daudz vājākais pieteikums kā protests pret ASV olimpiskās dzīves vadību. ASV olimpiskajā komitejā pēdējā gada laikā nomainījušies jau trīs izpilddirektori, un SOK nav apmierināti arī ar amerikāņu plāniem izveidot savu neatkarīgu televīzijas kanālu.

Jāpiebilst, ka pieteikumu iesniegšana 2018. gada ziemas spēlēm jau ir noslēgusies - uz tām pretendē Anesī (Francija), Minhene (Vācija) un Pjončana (Dienvidkoreja). Savukārt 2020. gada vasaras spēļu rīkotgribētāju galīgais saraksts būs zināms nākamgad.

Izmantotie resursi:
washingtonpost.com

     [+] [-]

, 2010-02-21 16:22, pirms 15 gadiem
2018. nevajadzētu D-Korejā, jo sniega tur neredzēt kā savas ausis.
varbūt būs, bet daudz mazāk nekā Vankūverā.

  +7 [+] [-]

, 2010-02-21 16:26, pirms 15 gadiem
labaak nevaig amerikaa jo atkal tad viss notiksies naktii un tas besii!

  -1 [+] [-]

, 2010-02-21 16:36, pirms 15 gadiem
Dandris rakstīja: labaak nevaig amerikaa jo atkal tad viss notiksies naktii un tas besii!
nu jā,no eiropiešu viedokļa labāk kur tepat,bet nu tie paši USA vai Ķīna no teikti neiebilstu pret to,ka OS notiek kkur viņu pusē

  -1 [+] [-]

, 2010-02-21 16:55, pirms 15 gadiem
Dīvaina ironija amerikā, Blekmens ir baltais, pilns ar whitiem kas ir nēģeri..

  -1 [+] [-]

, 2010-02-21 17:29, pirms 15 gadiem
Nez Vai Dienvidamerikā kāds vispār seko līdzi Olimpiskajām spēlēm? Ziemeļaberikā kanādieši un neliela daļa ASV skatītāju, vai ir vērts vispār tur rīkot Ziemas Olimpiskās spēles. Ziemas Olimpiskajām spēlēm būtu jābūt Eiropā un šad tad Āzijā.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-21 17:37, pirms 15 gadiem
Gatis rakstīja: Nez Vai Dienvidamerikā kāds vispār seko līdzi Olimpiskajām spēlēm? Ziemeļaberikā kanādieši un neliela daļa ASV skatītāju, vai ir vērts vispār tur rīkot Ziemas Olimpiskās spēles. Ziemas Olimpiskajām spēlēm būtu jābūt Eiropā un šad tad Āzijā.
"Kanādieši un neliela daļa ASV skatītāju" absolūtos skaitļos ir pietiekami daudz. Noteikti, ka ASV, kur pirmo astoņu dienu NBC pārraides pēc aprēķiniem skatījušies 157 miljoni cilvēku, olimpiskās spēles ir populārākas kā Āzijā.

     [+] [-]

, 2010-02-21 19:29, pirms 15 gadiem
Viesturs Lācis rakstīja: "Kanādieši un neliela daļa ASV skatītāju" absolūtos skaitļos ir pietiekami daudz. Noteikti, ka ASV, kur pirmo astoņu dienu NBC pārraides pēc aprēķiniem skatījušies 157 miljoni cilvēku, olimpiskās spēles ir populārākas kā Āzijā.
157 miljoni skataas pa dienu un cik eiropieshiem ir veeleeshanaas celties 2 3 pa nakti lai redzeet tieshraidi ? Viestur saliidzinaajums nevieta!