Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Zemnieku Saeimas biedri draudzības mačā uz ledus izaicina LR Saeimas deputātus

Andrejs Siliņš

Pārsteidzošā Pasaules čempionāta hokejā rezultāta iespaidā Latvijas aktīvie lauksaimnieki nespēj pretoties kārdinājumam pārbaudīt arī savus spēkus un izaicinājuši uz hokeja maču Latvijas Republikas Saeimu.

Sestdien 21. maijā Jelgavā, Zemgales sporta hallē, plkst 17.45 pirmo reizi Latvijas valsts vēsturē ledus laukumā satiksies lauksaimnieki - Zemnieku saeimas biedri un likumdevēji – LR Saeimas deputāti. Tās pašas dienas rīta pusē lauksaimnieki paši savā starpā cīnīsies nosakot spējīgāko un virtuozāko traktora vadītāju.

„Lauksaimniekiem visu laiku nepieciešams nedaudz adrenalīna, jo lauksaimniecības bizness ir daudzu negaidītu un neprognozējamu izaicinājumu pilns. Arī šis gads ir atnācis gan ar izsalušiem sējumiem, gan negaidītiem nodokļu politikas pavērsieniem. Gatavojoties traktoru sacensībām, radās ideja par lielāku izaicinājumu un vēlme parādīt, ka lauksaimnieki savas intereses var aizstāvēt ne tikai dialogā ar politisko eliti, bet arī kā vīrs vīram stāties pretī spēlē”, gaidāmo spēli komentē Juris Lazdiņš, Zemnieku Saeimas priekšsēdētājs.

Politiķi un deputāti ne reizi vien savus spēkus pierādījuši futbola un basketbola laukumā, taču stāties pretī lauksaimniekiem uz ledus vēl nav nācies. Tomēr LR Saeimas deputātu komandas galvenais koordinators Imants Parādnieks gaidāmo spēli sagaida mierīgs: „Sporta spēles ir vislabvēlīgākais cīņas veids un hokeja nūjas ir cienīgs ierocis lai apliecinātu kāda pārākumu, tomēr virsmērķis ir vienojošs – kopīgas intereses gan darbā – veidojot savu valsti labāku, gan atpūtā – aktīva veselīga dzīvesveida uzturēšanā. Hokeja laukumā sitīsimies par savu uzvaru, bet ārpus tā visiem spēkiem par kopīgo mērķi!”

Zemnieku Saeimas „izlasē” apvienosies Mārtiņš Dauksts; Jānis Paškausks; Andris Paškausks; Jānis Kaņeps; Aigars Ābols; Uldis Antīpins; Ivars Cimermanis; Ainārs Meijers; Arnis Vējš; Ainārs Klidziņš; Toms Sproģis; Edgars Purmalis; Matīss Kļaviņš; Gints Jurka; Leonīds Zelčs; Uldis Pirktiņš; Raitis Rudzājs; Mārtiņš Trons; Uģis Ziemelis. Zemnieku Saeimas komandu un vadīs un pretī varas vīriem stāsies pats Zemnieku Saeimas priekšsēdētājs Juris Lazdiņš. Zemnieku Saeimas vārtus sargās Normunds Vāvers.

Savukārt LR Saeimas komandu veidos: Saeimas deputāti - Imants Parādnieks, Jānis Dombrava, Dzintars Rasnačs, Gaidis Bērziņš /Nacionālā apvienība „Visu Latvijai! – tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, Rihards Eigims / ZZS/, Raimonds Rubiks / Saskaņas centrs/; Saeimas juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš, kā arī Saeimas deputātu palīgi, Saeimas darbinieki, Saeimas apsardzes dienesta un autobāzes darbinieki. Komandā tiks iekļauti arī Saeimas deputātu un darbinieku pirmās pakāpes radinieki – vīrs, brālis, dēls. Vārtsarga izvēlē esam nodrošinājuši intrigu, jo uzskatām, ka arī Latvijas hokeja izlasei ir tiešs sakars ar Latvijas Republikas Saeimu! Komandu cīņā vadīs: Latvijas U-18 izlases treneris Ēriks Miļūns.

Lauksaimnieku un deputātu cīņu tiesās labākais Latvijas hokeja tiesnesis, viens no TOP 10 labākajiem KHL tiesnešiem Eduards Odiņš, kurš pārstāvēja Latviju pasaules čempionātā.
Izaicinājuma spēli lauksaimnieki pret likumdevējiem bez maksas varēs vērot ikviens interesents.
Līdzjutēji spēles starplaikos varēs tikties ar Latvijas hokeja izlases spēlētājiem Kasparu Saulieti un Sergeju Pečuru.

Kā jau minēts pirms tam – dienas rīta pusē, zemnieki izaicinās viens otru „smagās” sacensībās – Traktoru dienās 2011.

Traktoru spējas un jaudas pārbaudīt zemnieki sabrauks plkst 10:00 AS Agrofirmas Tērvete laukā Jātnieki.
Visas dienas garumā lauksaimnieki ar traktoriem „skriesies“ četrās jaudas disciplīnās, izmēģinās spēkus veiklības braucienos sacensībās, kā arī iepazīsies ar jaunākajiem tehnikas modeļiem un tehnoloģijām.

Traktoru sacensībām visas dienas garumā sekos un spēcīgākos traktorus noskaidrot palīdzēs autoeksperts Pauls Timrots.

Informāciju sagatavoja
Mārtiņš Trons
Zemnieku saeima
Tāskliste