Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sācies Latvijas ziemas čempionāts iejādē

Andrejs Siliņš

Sācies Latvijas ziemas čempionāts iejādē
Olga Šakurova ar Dafino
Foto: LJF Preses dienests

Sestdien, 17. martā, sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta pirmā posma sacensības iejādē.

Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja un sacensību galvenā tiesnese Anita Mangale: “Sezona pēc konkūra sākusies arī iejādē, un rezultāti ir apmierinoši. Gandarījums par to, ka ir liels dalībnieku skaits Mazajā balvā. Priecē, ka, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, papildinājusies jauno jātnieku konkurence, kas liecina, ka aug jaunā maiņa un spēj sevi apliecināt visai nopietnā līmenī. Līdz ar to junioru skaits samazinās, bet arī viņi rāda atzīstamus rezultātus. Vēlos visus dalībniekus apsveikt ar sezonas sākumu, kas aizritējis veiksmīgi, un novēlēt vēl labākus startus otrajā ziemas čempionāta posmā 7. un 8. aprīlī.

Jādomā, ka tad jau tā ievērojamais dalībnieku skaits vēl papildināsies, jo ieradīsies to klubu pārstāvji, kas aukstajā laika periodā āra apstākļos nevarēja pienācīgi trenēties un sagatavoties sacensībām. Jāteic, ka šogad ir ļoti blīvs sacensību kalendārs, un sportistiem rūpīgi jāapsver, kur un kad startēt, un kā gatavoties sacensībām, sadalot pareizi savus spēkus. Šīs sacensības bija kā atskaites punkts, lai izvērtētu ziemas posmā paveikto un sezonas laikā turpinātu pilnveidot savu sniegumu.”

Uzvarētāja mazajā balvā Olga Šakurova: “Aizvadītas labas sacensības, lai gan es īsti neesmu apmierināta ar pašas paveikto, pat neskatoties uz rezultātiem. Startēju ar trim zirgiem, un ar katru no tiem kaut ko varēja izdarīt labāk. Jāteic, ka bija jūtams kopīgs dalībnieku satraukums, pirmoreiz startējot pēc ziemas. Taču tas ir tikai sezonas pats sākums, un centīsimies turpinājumā savu sniegumu uzlabot. Patika tas, ka uz laukuma bija izvietotas mazās ierobežojošās sētiņas, jo manēžā arēna ir plašāka, nekā tā tiek ierobežota āra laukumos, un tādējādi nevajadzēja pārorientēties.”

Sacensību uzvarētāji atsevišķās shēmās

Vidējā balva II – Airisa Penele ar Licenciado JF (z/s “Lielceri”) 64,118%
Mazā balva, mazais aplis – Olga Koroļenko ar Dustinov V (JSK “Eminent Sport”) 67,353%
Mazā balva, vidējais aplis – Olga Šakurova ar Dafino (Rīgas JSK) 68,382%
Shēma III – Tatjana Maļikova ar Skyfall (Rīgas JSK) 67,556%
Shēma II, atvērtā klase – Dominika Lela ar Hiltons (Rīgas JSK) 64,808%
Shēma II, amatieri – Dina Endziņa ar Camelot (JSK “Temperaments”) 67,692%
Jaunie jātnieki – Laura Ivanova ar Radamira (SK “Amber”) 67,917%
Juniori – Aleksandra Sīle ar Lauren (Rīgas JSK) 66,833%
Bērni – Dominika Lela ar Hiltons (Rīgas JSK) 67,778%
Shēma I, atvērtā klase – Anastasija Novikova ar Puķu Karaliene (Rīgas JSK) 65,926%
Shēma I, amatieri – Sabīne Andersone ar Caruzo (z/s “Lielceri”) 69,537%
Paralimpiskā iejāde, Grade I – Mareks Jedinaks ar Princis-Narcis (JSK “Mežstrazdiņi”) 65,714%

Plašāka informācija Latvijas Jātnieku federācijas mājaslapā SigmaNet

Informāciju sagatavoja
LJF Preses dienests