Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi Liepājā norisināsies "xRace" piedzīvojumu sacensības

Andrejs Siliņš

Pirmo reizi Liepājā norisināsies "xRace" piedzīvojumu sacensības
Foto: xRace

xRace piedzīvojumu sacensību otrais posms, ko pirmo reizi vējš atpūtis uz Liepāju, norisināsies 2. jūnijā. Liepājas posms ir lielākais sezonas jaunums, jo Liepājā xRace sacensības aizvadīto 8 gadu laikā nav norisinājušās, savukārt daži piedzīvojumu sacensību veterāni joprojām atminas citas piedzīvojumu sacensības Liepājā, kas neaizmirstamas palikušas atmiņā gadiem ilgi.

Vēju pilsēta vasaras sākumā piedāvā bagātīgas iespējas radīt nebijušus piedzīvojumus xRace dalībniekiem. Tā kā pavisam tuvu būs gada īsākā nakts un garākā diena, Liepājas posms būs garāks kā citas ierastās xRace sacensības.

Lai piedalītos, dalībnieki aicināti līdzi ņemt mērķtiecību, cīņas sparu un draugus (kopā 2 līdz 4 komandā) un gatavību uz četrām līdz astoņām stundām mesties aizraujošā piedzīvojumā. Dalībniekiem nepieciešamais ekipējums distancē ir tikai velosipēds, ķivere un mobilais tālrunis, bet distances laikā katra komanda pēc saņemtās kartes vadās un pilda dažādus uzdevumus gan ar velosipēdiem, gan skrienot, gan arī pārvietojoties ar laivām, ko nodrošina organizatori.

Starta centrs atradīsies gleznainā piejūras priežu meža ielokā pie Beberliņu ūdenskrātuves (Lībiešu iela 2/6) un starta šāviens tiks dots pulksten 13.

Sacensībās ir pieejamas trīs distances – Garmin 8h distance, kur ātrākie finišēs jau pēc 6 stundām. Nature Valley 6h distance, kur ātrākie finišēs pēc 4 stundām un Isostar Īsā distance – draugiem un ģimenēm – finiša laiks ap 2 līdz 3 stundām. Sacensību centrā būs pieejam arī bezmaksas foto orientēšanās, kas vieglā solītī to pildot, aizņems apmēram vienu stundu.

“Ja kādam šķiet, ka viņš Karostu jau redzējis pērnajā "Stirnu bukā", tad patiesībā viņš tikai paskrējis tai garām. Distancē būs iespēja šīs vietas apskatīt tuvāk un kā Indiana Džounsam atklāt Latvijas džungļos ieaugušo zudušo pilsētu. Un, kā jau kārtīgiem arheologiem, noderēs arī lukturis, lai varētu atrast arī pazemē paslēptos dārgumus - vērtīgos kontrolpunktus. Bez luktura iesakām paņemt līdzi arī kādu pretodu līdzekli, ja nu nepaspēsiet no tiem aizmukt,” norāda distances plānotājs Reinis Bērziņš, kas xRace sacensībās ir izveidojis jaunu distances formātu, kad nākamos posmus dalībnieki uzzina tikai veicot iepriekšējo.

Sadarbībā ar Liepājas pilsētu, liepājniekiem ir iespēja reģistrēties sacensībām izdevīgāk. Reģistrējoties mājaslapā xrace.lv, ir jāievada reģistrācijas atlaides kods “LIEP18”, kas nodrošina 20% atlaidi dalības maksai. Atlaides kods derīgs līdz 31.maijam.

Sīkāka informācija par sacensībām pieejama mājaslapā xrace.lv. Sacensības atbalsta Liepājas pilsēta, Nature Valley, Garmin, Isostar, Magnesia, Gandrs poligrāfija, Ceļotājs, Vitamax, RedBull, Hanzas Maiznīca, Magvit, SLO, Futura, Long Chips, Velosock.

Ja ir kādi jautājumi, neskaidrības vai nepieciešama konsultācija saistībā ar distances veikšanu, ekipējumu vai komandas dalības maksas apmaksas nosacījumiem un termiņiem, rakstīt uz xrace@xrace.lv
Vairāk informācija par posmu – 2. posma info 2018 // xRace piedzīvojumu...

Sacensību nolikums pieejams mājaslapā - xrace.lv

Informāciju sagatavoja
Piedzīvojumu sacensību “xRace”
Liepājas posma organizatore
Lauma Leja