Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Paukotājs Kuceba gūst 71.vietu "Grand Prix" posmā Anaheimā

Andris Liepa
Andris Liepa

Paukotājs Kuceba gūst 71.vietu "Grand Prix" posmā Anaheimā
Vitālijs Kuceba
Foto: LSFP

Latvijas paukotājs Vitālijs Kuceba ieņēmis 71.vietu ASV pilsētā Anaheimā notiekošā prestižā "Grand Prix" seriāla etapā sacensībās ar floreti.

Vispirms priekšsacīkstēs Kuceba uzvarēja četrās no sešām apakšgrupas cīņām, līdz ar to izslēgšanas sacensību pirmajā posmā, kurā nestartēja 32 labākie sportisti, Latvijas paukotājs bija izlikts ar salīdzinoši ļoti augsto, 25.numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu. Savukārt otrajā "play-off" kārtā viņš ar 11:15 piekāpās kiprietim Aleksam Tofalidim, kuram pirmajā "play-off" posmā bija 40.numurs.

Pēc neveiksmes Kuceba noslēgumā tika klasificēts 71.pozīcijā starp 164 sacensību dalībniekiem.

Virs "Grand Prix" seriāla etapiem pasaules spēka rangā ir vien olimpiskās spēles un pasaules čempionāti, bet vienā līmenī ar tiem ir kontinenta meistarsacīkstes. Janvārī Kuceba guva 58.vietu Parīzē notikušajā Pasaules kausa posmā, tobrīd šo rezultātu nosaucot par labāko sasniegumu savā karjerā. Pirms Anaheimas sacensībām viņš ASV aizvadīja vairākas nedēļas ilgu treniņnometni.

Pērn Kuceba guva 15.vietu Eiropas U-20 čempionātā un 23.vietu Eiropas U-23 meistarsacīkstēs, kā arī bija 43.vietā Eiropas čempionātā pieaugušajiem.