Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Virves vilkšanas klubs "Ozoli" - ceturtais pasaulē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Virves vilkšanas klubs "Ozoli" - ceturtais pasaulē
Foto: VVK "Ozoli"

No 8. līdz 11. septembrim Malmē, Zviedrijā, notika Pasaules atklātais klubu un valstu čempionāts virves vilkšanā. Otrajā sacensību dienā Latvijas klubs “Ozoli” startēja svara kategorijā MIX 600, kurā startē četri vīrieši un četras sievietes, kuru kopējais svars nedrīkst pārsniegt 600 kilogramus.

Divdesmit klubu konkurencē, kuri pārstāvēja visus pasaules spēcīgākos klubus, “Ozoli” ierindojās ceturtajā vietā, kas uzskatāms par pēdējos gados lielāko Latviešu panākumu virves vilkšanas arēnā.

Komandu kas izcīnīja ceturto vietu pārstāvēja sekojoši virves vilcēji Anda Kupriša, Laura Griestiņa, Marina Pinčuka, Antra Alksne, Andris Sarģelis, Māris Gūtmanis, Oskars Oševskis, Artūrs Romanovskis, Jānis Jansons, komandu laukumā izveda kluba “Ozoli “ trenera palīgs Mārtiņš Zitāns un palīgs Raimonds Struks, kuri sniedza nenovērtējamu atbalstu komandai izšķirošajos brīžos.

Aizcīnīties līdz ceturtajai vietai nebija šķērslis arī tas, ka enkurā komandai bija sieviešu kārtas pārstāve, kas ir neraksturīgi, šai kategorijai. Jāmin arī fakts, ka šis bija pirmais starptautiskais starts Latvijas sievietēm virves vilkšanā, jo vien tikai šīs sezonas sākumā sieviešu kārtas pārstāves uzsāka nopietnus treniņus ar zāli klātos laukumos. Lielais gribasspēks un mērķtiecīgi treniņi “Ozolu” klubam ļāva sasniegt šo rezultātu.

Pasaules čempionātā “Ozoli” komanda startēja arī ar diviem vīru sastāviem 700 kilogramu klasē, kur šoreiz neizkļuva no apakšgrupas, tādējādi izpalika cīņa par medaļām.

Virves vilkšanas klubs “Ozoli” dibināts 1998. gada 6. jūlijā.

Aktīvāka darbība ar reāliem rezultātiem sāka parādīties 2007. gadā, līdz tam tika komplektēta komanda un notika treniņi, lai attīstītu fizisko sagatavotību. Kluba galvenais treneris no tā pirmsākumiem ir Edgars Ludzītis.

2015. gada Eiropas čempionātā Ziemeļīrijā (Belfasta) klubu konkurencē iekļuva pusfinālā, un sīvā cīņa ierindojās ceturtajā vietā. 2016. gada startējot Latvijas čempionātā telpās, “Ozoli” izcīnīja zelta godalgas divās svaru klasēs 700kg un MIX 600kg.

Informāciju sagatavoja:
Antra Alksne​
VVK "Ozoli"

     [+] [-]

, 2016-09-16 15:10, pirms 8 gadiem
Vispār jau Velkonis ir stiprāks ....

     [+] [-]

, 2016-09-17 08:03, pirms 8 gadiem
bett , iespējams, ka stiprāks , bet citā kategorijā ,nevis mix600!