Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas ātrumlaivu piloti startē F2 pasaules čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas ātrumlaivu piloti startē F2 pasaules čempionātā
Foto: Viesturs Lācis

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lietuvā, Klaipēdas pilsētas ostas akvatorijā, norisinājās F2 ātrumlaivu pasaules čempionāta pirmais posms, kurā piedalījās 19 piloti no 12 pasaules valstīm.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Ņikita Lijcs un Dainis Podžuks, kuram šī bija debija pasaules čempionātā F2 ātrumlaivu klasē, un kuri atbilstoši kvalifikācijas rezultātiem sacensībās startēja attiecīgi no desmitās un sešpadsmitās starta vietas. Podžuka komandā kā radiovīrs bija agrākais F2 un F1 ātrumlaivu klases pilots Uģis Gross.

Apstākļi sacensību trasē daudziem sportistiem bija neierasti un sarežģīti, jo Klaipēdas ostas akvatorijā ir ļoti aktīva kuģu satiksme, radot nepārtrauktus viļņus dažādos virzienos. Par spīti sīvajai cīņai sacensībās avarēja tikai viena sportista vadītā ātrumlaiva, un sportists nopietnas traumas neguva.

Lai gan sākums brīvajos treniņos un kvalifikācijā Podžukam nebija viegls, ar katru apli viņam izdevās kāpināt tempu un gūt pārliecību par sevi cīņā ar pieredzējušākiem braucējiem. Neraugoties uz izaicinošajiem apstākļiem, Podžuks uzrādīja vērā ņemamu rezultātu, ierindojoties devītajā vietā un pasaules čempionāta kopvērtējumā iegūstot divus punktus.

Lijcs no sacensībām izstājās pirms finiša.

F2 ir viena no prestižākajām ātrumlaivu klasēm, un to maksimālais ātrums var pārsniegt 200km/h. Šogad šajā klasē kopumā paredzēti četri pasaules čempionāta posmi - nākamais norisināsies 2.-3. septembrī Itālijā, bet pēdējie posmi tiks aizvadīti Portugālē septembra otrajā pusē.

Informāciju sagatavoja:
Maija Gūtmane