Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LOK eksprezidents: "Tikmers lielisks birokrāts, LOK tādu vajag, bet gribas jaunu..."

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

LOK eksprezidents: "Tikmers lielisks birokrāts, LOK tādu vajag, bet gribas jaunu..."
Vilnis Baltiņš. Foto: LTV1

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) bijušais prezidents Vilnis Baltiņš atzīst, ka tagad var brīvi izteikties. Kad vadīja minēto organizāciju, tad nevarēja pateikt: kretīn, beidz, tu nekas neesi, tu esi "čaiņiks". Par to tika vēstīts LTV1 raidījumā "Sporta Studija".

Pēc mūsu olimpiskās komitejas atjaunošanas LOK pirmais prezidents bija Vilnis Baltiņš, kurš valdīja no 1988. līdz 2004. gadam.Turpinājumā šīs organizācijas vadību pārņēma Aldons Vrubļevskis (2004-2020), kura vietā šovasar visai droši stāsies līdzšinējais ģenerālsekretārs Žožs Tikmers, jo ir vienīgais kandidāts.

Kāpēc nav citu kandidātu uz prestižo LOK prezidenta amatu? "Kur ir cilvēks, kurš ir spējīgs domāt var visiem kopā, nevis par sevi un savu sporta veidu? Ko tikai mēs savulaik nemēģinājām! Valters, Balderis, Lūsis... Visus mēģinājām un iesaistīt vai ielikt kaut kur. Nav!"

Tagadējais prezidenta amata kandidāts nav tāds? "Žoržs Tikmers ir, bet nu viņš jau... Es saku: jaunu gribas dabūt, jaunu gribas dabūt! Tikmers lielisks birokrāts, bet tur taču vajag birokrātu. Visu pārzina," atzīst speciālists.

LOK bijušajam prezidentam nepatīk, ka tagad sports pārvērties par biznesu, visi alkst pēc finansiālā atbalsta. "Tagad varu brīvi runāt. Kad esi ievēlēts, tad nevari pateikt: kretīn, beidz, tu nekas neesi, tu esi "čaiņiks". Savulaik bija jātiek PSRS izlasē, lai tu kaut kas būtu. Un tikšana PSRS izlasē bija pasaules augstākais līmenis," norāda Vilnis Baltiņš. "Bet tagad viņš Latvijā labākais! Nu un, ka tu Latvijā labākais? Un jau iedomājas, ka viņam jāmaksā nauda un viņu jāapgādā. Nu ir bijis: nav slēpju, nav smērētāja, nav... Bet kāpēc tev vajag? Tu nekas neesi. Esmu absolūti pārliecināts: ja nogrieztu finansējumu no valsts budžeta, vai dzīvē kaut kas daudz mainītos? Bet tagad ir nostādīts tā: ja tur nebūs klāt vēl viens "miļjoņčiks", tad ir pagalam. Zinām šādu dziedāšanu!"

Koronavīrusa pandēmijas laikā atrodami arī pozitīvi momenti. "Vīruss ir tik brīnišķīgi mainījis pasauli. Esmu pilnīgi sajūsmā. Ģimene visu laiku kopā, mēs tik daudzi cilvēki, nekādu problēmu," atzīst 78 gadus vecais Baltiņš, kura piemājas golfa laukumam vajadzīgas darba rokas. "Kad viņi atkal aizies pasaulē, es palikšu viens, un tad būs ziepes."

.

Izmantotie resursi:
LTV1 raidījums "Sporta Studija"

     [+] [-]

, 2020-06-16 21:14, pirms 4 gadiem
No jaunajiem varēja mēģināt Edgars Severs.