Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Švecovs Pasaules kausa finālā modernajā pieccīņā ieņem 31.vietu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Švecovs Pasaules kausa finālā modernajā pieccīņā ieņem 31.vietu
Pāvels Švecovs. Foto: UIPM/World pentathlon

Latvijas sportists Pāvels Švecovs Pasaules kausa fināla sacensībās, kas norisinājās Ungārijā, modernajā pieccīņā 36 labāko sportistu vidū beigās ieņēma 31.vietu, kaut arī pēc pirmajām divām disciplīnām viņš atradās labāko sešiniekā

Pirms pusotra mēneša Budapeštā Pāvels Švecovs negaidīti izcīnīja uzvaru pasaules kausa posmā, tiekot pie karjeras lielākā panākuma. Starp citu, Ungārijā pirms 12 gadiem Pasaules kausa posmā uzvaru bija svinējis arī Atēnas Olimpisko spēļu 4.vietas ieguvējs Deniss Čerkovskis. Šoreiz Švecovam atgriešanās Ungārijā nebija veiksmīga. Protams, no Pāvela, kurš pa šo laiku bija arī nedaudz apslimies, nevarēja prasīt, lai vēlreiz ko tādu vai līdzīgu atkārtotu. Iesākums mūsu sportistam sanāca pat ļoti labs, viešot vēlreiz cerības uz augstu vietu.

Paukošanā Pāvels uzvarēja 21 cīņā, kas deva sesto rezultātu (226 punkti). Visvairāk uzvaru (24) izcīnīja korejietis Jungs Jinhvā (246 punkti). 200m brīvajā stilā rīdzinieks nopeldēja 2:03,98 (303 punkti), kas deva vēlreiz 6.vietu. Visātrāk 200m nopeldēja brits Džeims Kūks – 1:59,03 (312 punkti). Līdz ar to pēc divām disciplīnām ar 529 punktiem Švecovs atradās 5.vietā un tikai 2 punktus aiz ceturtajā vietā esošā ukraiņa.

Diemžēl turpinājums izvērtās ļoti neveiksmīgs. Trešajā disciplīnā jāšanā Pāvels uzrādīja sliktāko rezultātu – 35.vieta un 261 punkts (uz to brīdi Īrijas sportists bija izstājies – aut.piez.), kas Latvijas cerību kopvērtējumā pēc trim disciplīnām izbīdīja ārpus divdesmitnieka – 21.vieta (890 punkti). Noslēdzošajās divās kombinētās disciplīnās (šaušana+skriešana) savu labāko formu vēl neatguvušais Švecovs, uzrādot tur 33.rezultātu, pamazām slīdēja lejup un beigās ļoti līdzīgajā piecu sportistu cīņā par 28.-32.vietu finišēja 31.vietā, kopā pa visām piecām disciplīnām nopelnot 1382 punktus.

Uzvaru ļoti spraigā duelī ar Tomasu Tūlisu izcīnīja francūzis Valentēns Prādes. Šaušanu un skriešanu brits iesāka vienu sekundi priekšā, bet pamazām francūzis, izvirzījies vadībā, savu pārsvaru palielināja. Taču pēdējā 4.šautuvē Prādes daudz kļūdījās un vadībā jau ar vairāku sekunžu pārsvaru atradās Tūliss. Tomēr labāku skriešanas ātrumu beigās nodemonstrēja 2018.gada Eiropas čempions un trīskārtējais pasaules čempions komandām Prādes (1479), svinot uzvaru. Tūlisam arī panākums ar otro vietu (1475 punkti), bet trijnieku noslēdza ķīnietis Luo Šuajs (1471 punkts), kurš pēc pirmajā divām disciplīnām Švecovam zaudēja vairāk nekā divdesmit punktus.