Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Tokija sola visu laiku labākās olimpiskās spēles

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tokija sola visu laiku labākās olimpiskās spēles
Tokijas kampaņa
Foto: tokyo2020.jp

Tokija, Stambula un Madride pretendē uz 2020. gada olimisko spēļu rīkošanu. Tokijas kampaņas pārstāvis norāda, ka pēc Londonas olimpiskajām spēlēm būtiski palielinājies Tokijas sabiedrības atbalsts olimpiādes rīkošanai. Nepietiekams vietējās sabiedrības atbalsts iepriekš bija japāņu kandidatūras vājā vieta.

"Esmu absolūti pārliecināts, ka Tokija var sarīkot visu laiku labākās olimpiskās spēles. Mums nebūs nekādu problēmu ar objektiem, jo lielākā daļa no tiem jau ir gatava. Tie atrodas ļoti kompakti attiecībā viens pret otru. Tokijas iedzīvotāji šobrīd karsti atbalsta olimpiādes rīkošanas ideju," norāda Tokijas kandidatūras komitejas pārstāvis Kendzi Ogivara.

Tokija jau rīkoja olimpiskās spēles 1964. gadā. Savukārt cīņā par 2016. gada olimpiskajām spēlēm Tokija piekāpās Riodežaneiro. "Kad mēs pretendējām uz 2016. gada spēlēm, tad daudzi japāņi nevarēja saprast, kāpēc Tokijai ir vajadzīga olimpiāde," atklāj Ogivara. "Londonas olimpiskajās spēlēs mēs nostartējām veiksmīgi un sasniedzām augstus rezultātus, tāpēc sabiedrības interese par olimpiādes iespējamo rīkošanu Tokijā jūtami pieauga."

Londonas olimpiādē Japāna ieņēma 11. vietu medaļu ieskaitē, izcīnīt 38 medaļas, tajā sakaitā septiņas zelta. Kopš 2012. gada jūlija Tokijas sabiedrības atbalsts 2020. gada olimpiādes rīkošanai pieaudzis no 58 līdz 77 %.

2013. gada 7. septembrī Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) paziņos 2020. gada olimpiādes pilsētu. Tokijas konkurentes ir Madride un Stambula, kur pēc SOK datiem arī ir liels vietējās sabiedrības atbalsts - attiecīgi 76 un 83 %.

Izmantotie resursi:
rsport.ru

     [+] [-]

, 2013-04-16 16:29, pirms 11 gadiem
manuprāt visas kandidātpilsētas varētu sarīkot lieliskas spēles,bet man kkā vairāk gribētos lai tas rikotu Stambula

     [+] [-]

, 2013-04-16 18:32, pirms 11 gadiem
nai. Nepietiekams vietējās sabiedrības iepriekš bija japāņu kandidatūras vājā vieta.

KAS TAS?