Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jātnieki startēs Pasaules kausa zonas finālā

Andrejs Siliņš

Latvijas jātnieki startēs Pasaules kausa zonas finālā
Andis Vārna ar zirgu Marmors

Latvijas labākie jātnieki pieaugušo konkurencē, iejādes meistare Airisa Penele un konkūrists Andis Vārna, saņēmuši oficiālu ielūgumu dalībai Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas finālā, kas no 25. – 27.martam notiks Polijas galvaspilsētā Varšavā.

Pirms došanās uz Pasaules kausa Centrāleiropas zonas finālu Varšavā, Airisa Penele un Ravels piedalīsies trīskārtējās Olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējas iejādē, jāšanas sporta leģendas, holandietes Ankī Van Grunsvenas seminārā. Lai piedalītos seminārā pretendentiem bija jāiztur sīva konkurence. Ankī Van Grunsvena pati izvērtēja visus semināra pretendentus un dalībai tajā izvēlējās tikai labākos sportiskos pārus, ņemot vērā gan sportistu iesūtītos video, gan sportista un zirga sasniegumus.

Airisa Penele un septiņpadsmit gadīgais Latvijas šķirnes zirgs Ravels ir vairākkārtēji Latvijas čempioni iejādē augstākajā, Grand Prix, līmenī. Airisa Penele sešus gadus pēc kārtas saņēmusi arī Latvijas Jātnieku Federācijas (LJF) balvu „Latvijas Labākais jātnieks” iejādes disciplīnā, sportistu duets ir vienīgie Baltijas valstu pārstāvji, kas izcīnījuši kvalifikāciju startam Eiropas čempionātā un tajā veiksmīgi piedalījušies. Viens no lielākajiem Airisas Peneles un Ravela sasniegumiem ir kvalifikācija Pekinas Olimpiskajām spēlēm, kurās gan finansiālu iemeslu dēļ abi sportisti nevarēja piedalīties.

Andis Vārna ir četrkārtējs LJF balvas „Latvijas labākais jātnieks” ieguvējs konkūra disciplīnā pieaugušajiem, Latvijas Republikas čempions. Andis Vārna ir viens no trim Latvijas sportistiem, kam izdevies uzvarēt Pasaules kausa posmā mājās - CSI2*-W Rīga sportists ar zirgu Grand Libero pēc septiņu gadu pārtraukuma 2009.gadā izcīnīja uzvaru Latvijai. Pagājušā gada laikā Andis Vārna ar zirgiem Grand Libero, Marmors, Irasir, Klaids un Arabika kopā startēja 16 starptautiska mēroga sacensībās un izcīnīja 40 godalgotas vietas. Divas reizes kvalificējies un vienu reizi startējis Eiropas čempionātā, izcīnījis kvalifikāciju dalībai FEI Alltech Pasaules jāšanas spēlēs, kas pagājušajā gadā notika ASV Kentukī štatā un jāšanas sporta pasaulē tiek pielīdzinātas Olimpiskajām spēlēm.

Pašlaik Airisa Penele ar zirgu Ravels Pasaules kausa kopvērtējumā Centrāleiropas zonā ieņem 6.vietu, bet Andis Vārna konkūra disciplīnā 14.vietu. Jāšanas sportā Pasaules kausu izcīna vairākās zonās. Latvija ir Centrāleiropas zonā kopā ar tādām valstīm kā Lietuva, Igaunija, Baltkrievija, Krievija, Polija, Ukraina, Čehija, Slovākija, Ungārija, Bulgārija, Grieķija, Turcija, Slovēnija, Horvātija un Rumānija.

Video: Andis Vārna ar zirgu Marmors pagājušajā nedēļas nogalē (13.02.2011) izcīna 2.vietu CSI2* Celje sacensībās Slovēnijā Grand Prix maršrutā līdz 145cm

Video: Airisa Penele ar zirgu Ravels startē Eiropas čempionātā Lielbritānijā, Vindzorā

Informāciju sagatavoja
Sporta klubs "Quattro"
Ilze Jansone