Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Starptautiskajā pludmales sēdvolejbola turnīrā uzvar ukraiņi, Latvijai otrā un trešā vieta

Jānis Pārums

Ar Rīgas Domes Izglītības, Kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu, SIA "JYSK" materiālu atbalstu, A/S "Aldaris" produkcijas atbalstu, Latvijas Paralimpiskā komiteja organizēja X Starptautisko turnīru pludmales sēdvolejbolā "Riga Beach Sittvolley 2012", kurš risinājās sporta un atpūtas kompleksā "Brazīlija" 13. un 14. oktobrī.

Turnīrā piedalījās 12 komandas no Ukrainas, Lietuvas un Latvijas.

Pludmales sēdvolejbolu spēlē uz speciālā klājuma, kas tiek uzlikts uz pludmales smiltīm, laukuma izmēri ir 4x4.5 metri, tīkla augstums 1.20m vīriešiem, 1.10m sievietēm. Uz laukuma komandā ir trīs cilvēki. Viens spēlētājs priekšējā līnijā var darboties tikai kā cēlājs un bloķētājs, savukārt otrā līnijā ir divi aizsardzības un uzbrukuma spēlētāji. Pludmales sēdvolejbols kandidē uz iekļaušanu Paralimpisko spēļu programmā.

Komandas izspēlēja četrās apakšgrupās spēles un cīnijās astoņdalfināla un ceturdaļfinālā. Labāko četriniekā iekļuva Ukrainas labākais trijnieks un trīs Latvijas komandas. Pusfināli aizritēja sīva cīņā,ieilgstot trīs setu sacensibā. Finālā uzvaru izcinija Ukrainas komanda "Slavutich" no Kijevas.

Komandas sarindojās sekojošā secībā

VietaKomanda
1.Slavutich (Ukraina)
2.Surprise (Latvija)
3.Elektro (Latvija)
4.A.J.A. (Latvija)
5.Kirai (Lietuva)
6.Vilnius (Lietuva)
7.Motopro (Lietuva)
8.Uno Momento (Latvija)
9.Dinamo (Latvija)
10.Zuvedra (Lietuva)
11.Mafia (Latvija)
12.Konstro (Latvija)

Individuālās balvas

Labākais spēlātājs: Ivans Rudenko (Ukraina)
Universālākais spēlētājs: Juris Sprukts (Latvija)
Miss turnīrs : Ruta Cvirkiene (Lietuva)
Misters turnīrs: Andrejs Filipavičus (Latvija)

Nakamais starptautiskais turnīrs sedvolejbolā X "Līvānu kauss" 15. un 16. decembrī ar Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Lietuvas un Liebritānijas komandu līdzdalību.

Informāciju sagatavoja:
Daiga Dadzīte, Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente