Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ar pārsteigumu Līgatnē noslēdzies starptautiskais longborda nobrauciena seriāls

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar pārsteigumu Līgatnē noslēdzies starptautiskais longborda nobrauciena seriāls
Foto: Terli Ruutli.

Līgatnē notikušajā noslēdzošajā Latvijas longborda nobrauciena seriāla posmā, kurā piedalījās arī ārvalstu sportisti, par pārsteigumu Master grupā parūpējās Jānis Jirgens, kurš sacensību apritē atgriezās pēc vairāku gadu pārtraukuma. Tikmēr Open grupā uzvara Gustavam Gailītim.

Šogad nobrauciena seriāls sastāvēja no trim posmiem un longbordisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sacentās gan jau ierastajā Madonas sporta un atpūtas bāzē ‘’Smeceres Sils’’, gan slēpošanas un biatlona centrā ‘’Cēsis’’, gan jaunā lokācijā Līgatnē. Sadarbībā ar Līgatnes sporta centru tika aizvadītas ‘’Līgatnes balvas izcīņas’’ sacensības.

Dāmu grupā uzvaru gan Līgatnes posmā, gan sezonas kopvērtējumā izcīnīja Dominika Adriāna Ozoliņa, savukārt otro vietu Līgatnē ieguva sacensību debitante Elīna Evija Ezermale.

Masters grupas fināls bija īsts saldais ēdiens. Ja par seriāla kopvērtējuma uzvarētāju lauriem cīņa bija gaidāma starp Eduardu Evertu un Edžu Konošonoku, tad par pārsteigumu parūpējās Kandavas pārstāvis Jānis Jirgens, kurš atgriezās sacensībās pēc septiņu gadu pārtraukuma un nu jau piedalījās arī Masters grupā, kur piedalās 35 gadus sasniegušie dalībnieki. Ja kvalifikācijā Jirgens pārspēja Evertu par 0,1 sekundi, tad finālā viņa pārsvars bija vēl iespaidīgāks. Uzvara Jirgenam, otrais Everts, trešais Konošonoks, bet ceturtais debitants Vilis Grīnvalds. Līdz ar to par 2023.gada kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Everts.

Junioru grupā gluži kā otrajā posmā Priekuļos uzvarēja rīdzinieks Henrijs Strazdiņš, nodrošinot arī sezonas uzvarētāja laurus. Otrā vieta Madonas posma uzvarētājam Gustavam Rullim, bet trešā vieta Kristeram Karlštreimam. Ceturtā vieta Akselam Hofmanim, bet piektā Kristoferam Dobelim.

Open jeb kopējā ieskaitē trešā uzvara tikpat posmos rīdziniekam Gustavam Gailītim, un līdz ar to arī pārliecinoša uzvara sezonas kopvērtējumā. Otrā vieta tāpat kā Priekuļu posmā tika Ralfam Andersonam, bet trešā vieta igaunim Reijo Seemre. Ceturtā vietā pirmoreiz Open grupas finālā tikušajam junioru čempionam Strazdiņam.

Informāciju sagatavoja
Gustavs Gailītis