Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Konferencē meklēs risinājumus jaunatnes sporta attīstībai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Konferencē meklēs risinājumus jaunatnes sporta attīstībai
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Piektdien, 17. septembrī, viesnīcā "Islande" notiks konference "Sports – vakar, šodien, rīt", kurā paredzēts meklēt risinājumus bērnu un jaunatnes sporta attīstībai Latvijā, Sportacentrs.com informēja pasākuma rīkotāji. Konferenci noslēgs rezolūcijas pieņemšana un preses konference.

Konferences tēmas un viesi

Konferencē ar priekšlasījumu uzstāsies Somijas asociācijas „Sports visiem” (TAFISA – The Association for International Sport for All) ģenerālsekretārs un Eiropas Strādājošo sporta konfederācijas valdes loceklis Jorma Savola.

Latvijas sporta izglītības iestāžu direktoru padomes (LSIIDP) valdes priekšsēdētāja Diāna Zaļupe iepazīstinās ar sporta skolu attīstību. Basketbola skolas „Rīga” direktors Guntis Šēnhofs norādīs jaunatnes sporta problēmas un ieteiks iespējamos risinājumus. Latvijas tautas sporta asociācijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš stāstīs par Eiropas struktūrfondu līdzekļu piesaisti sporta būvēm.

Rīkotāji uzskata, ka
• Latvijas jauno paaudzi aktīvāk jāiesaista fiziskajās aktivitātēs jau pirmsskolas bērnu iestādēs,
• Jāpalielina sporta stundu skaits,
• Sporta skolās jāakcentē sociālo funkciju nozīme,
• Jābūvē vienkāršas un izmaksu ziņā lētas sporta būves,
• Jāizstrādā privāto sporta skolu un klubu darba organizācijas kritērijus,
• Jāsamazina valsts pārvaldes noteikto birokrātisko dokumentu skaitu,
• Jāpopularizē jaunatnes sportu masu mēdijos.

Konferences darba kārtībā paredzētas debates, preses konference un rezolūcijas pieņemšana.

Pieteikšanās konferencei

Konferenci rīko sporta aktīvistu grupa, kurā ir sporta skolu un sporta klubu vadītāji, augsta līmeņa sportisti – Olimpisko spēļu dalībnieki, treneri un pedagogi. Sākums plkst. 11:00, reģistrācija no 10:20. Dalību konferencē jāpiesaka līdz 16. septembrim, nosūtot e-pastu uz adresi ulrikaau@inbox.lv vai telefoniski 29793455 (Ulrika Auniņa).



     [+] [-]

, 2010-09-14 20:19, pirms 14 gadiem
Malači!
Lai veiksmīga sporta konference!!!!
Ceru ka beidzot Latvijas sportā būs pozitīvas parmaiņas.

     [+] [-]

, 2010-09-16 16:00, pirms 14 gadiem
Visu cieņu!
Tas bardaks,kas notiek sportā pašlaik nav pieļaujams.Bērnu un jauniešu sportam ir jābūt bezmaksas.Finansējumam ir jāseko līdzi bērnam,neatkarīgi no izvēlētā sporta veida.Lētām sporta zālēm jābūt dzīves vietas tuvumā visiem Latvijas iedzīvotājiem.Jāveido Sporta Ministrija ar profesionāļiem.Neļaut Olympiskajai Komitejai apzagt Latvijas iedzīvotājus.Atbalstīšu pasākumu.