Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Notikusi ikgadējā Skvoša diena

Jānis Celmiņš

Notikusi ikgadējā Skvoša diena
Foto: Latvijas Skvoša Federācija

Sestdien, 11.decembrī, Rīgā, Zelta boulinga centrā jau otro reizi notika atklātā Skvoša diena, kurā jebkurš interesents varēja izmēģināt ātrāko un azartiskāko sporta veidu.

Interesentiem tika sniegtas konsultācijas un praktiska apmācība pieredzējušu skvoša treneru un instruktoru vadībā. Katrs dalībnieks saņēma diplomu par piedalīšanos Skvoša dienā un pārsteiguma dāvanu.

Paralēli atklātās Skvoša dienas pasākumiem blakus laukumos 11.-12.decembrī norisinājās turnīrs „Skvoša Supersērija (Top 8)”, kurā piedalījās Latvijas skvoša elite – 8 pašlaik spēcīgākie skvoša spēlētāji Latvijā. Top 8 turnīrā uzvarēja Latvijas seškārtējais čempions skvošā Aleksandrs Pāvulāns. Otro vietu sacensībās un arī Latvijas reitingā nodrošināja Norvēģijā spēlējošais Kaspars Purgailis, kurš aktuālajā Norvēģijas reitingā ieņem augsto 8.vietu. Trešo vietu turnīrā izcīnīja pēdējo divu Latvijas čempionātu 2.vietas ieguvējs, Latvijas skvoša izlases dalībnieks Marģers Zeitmanis.

Skvoša diena bija bezmaksas pasākums. Tā organizētāji cer, ka šis kļūs par tradicionālu, ikgadēju valsts mēroga pasākumu, jo skvoša korti nav tikai Rīgā, bet arī Liepājā, Jelgavā, Madonā, Saldū un Ķekavas pagastā.

Pasākumu organizēja Latvijas Skvoša Federācija ar nacionālo sporta federāciju valsts atbalsta programmas "Valsts sportam", skvoša spēlētāja Saimona Bodija un veselības centra "Pļavnieki" atbalstu.

Vairāk informācijas – Latvijas Skvoša Federācijas oficiālajā mājas lapā: Latvijas Skvoša Federācija

Informāciju sagatavoja
Latvijas Skvoša Federācija