Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Meksikā pulcējas labākie pasaules šahisti

Trešdien vakarā Meksikas galvaspilsētā Mehiko ar svinīgu ceremoniju tika atklāts pasaules čempionāts šahā, kas norisināsies līdz pat 30. septembrim. Šī čempionāta balvu fonds sastāda 1,3 miljonus ASV dolāru.

Pasaules čempionāta uzvarētājs kļūs zināms 30. septembrī. Sacensības notiks divos riņķos, tā, lai pretinieki viens ar otru spēlētu divas reizes – ar melnajām un baltajām figūrām. Par pasaules čempionu tiks kronēts šahists, kurš kopsummā savāks visvairāk punktus. Gadījumā, ja vienāds punktu skaits būs vairākiem šahistiem, tad čempionāta nolikums paredz iespēju rīkot taibreikus.

Pirmās čempionāta partijas tiks izspēlētas šodien plkst. 14.00 pēc vietējā laika (22.00 pēc Latvijas laika). Pēc organizatoru aprēķiniem, spēles tiešraidē - online režīmā – vēros apmēram 40 miljoni cilvēku 130 pasaules valstīs. Visērtāk to ir izdarīt pasaules čempionāta oficiālajā mājas lapā.

Vadoties pēc izlozes rezultātiem, pirmajā spēļu dienā pašreizējais pasaules čempions, krievs Vladimirs Kramņiks ar baltajām figūrām spēlēs pret savu tautieti Petru Svidleru. Bijušais pasaules čempions, indietis Višvanatans Anands pirmajā partijā arī spēlēs ar baltajām figūrām un viņa pretinieks būs Boriss Gelfands (Izraēla). Citās partijās savā starpā tiksies Aleksandrs Morozevičs (Krievija) pret Levonu Arojanu (Armēnija), kā arī Peters Leko (Ungārija) pret Aleksandru Griščuku (Krievija).

"Šis čempionāts ir spēcīgākais visā šahā vēsturē, tāpēc rezultāti būs ļoti blīvi. Uzvarētājs noskaidrosies tikai pēdējās partijās," kodolīgi izteicās pasaules čempions Kramņiks.

Izmantotie resursi:
www.chessmexico.com

     [+] [-]

, 2007-09-13 15:03, pirms 17 gadiem
Vaidzees sekot liidz

     [+] [-]

, 2007-09-13 16:19, pirms 17 gadiem
manupratj Aronjans un Kramniks - galvenie favoriti , buus interesanti

     [+] [-]

, 2007-09-13 16:22, pirms 17 gadiem
par Kramniku piekritu Anands ari labi nospelet var zel ka pa televizoru neradis tieshraide
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-13 17:38, pirms 17 gadiem
topalovs nav taapeec, ka zaudeeja kramnikam macu pagaasgad. tads bija nolikums, ka maca zaudetajs izstajas no sii pasaules cempionata cikla.

     [+] [-]

, 2007-09-13 21:47, pirms 17 gadiem
Nav maču-nav Čempiona,bet šitādi sētas turnīri-kas tie par čempionātiem,salīdzinot ar agrāko! Un balvu fonds arī attiecīgi smieklīgs-agrāk Kasparovs maču nespēlēja bez 2-3 limoniem,a tagad turnīrs un uz visiem-1,3..