Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vildem ceturtā vieta Eiropas U23 čempionāta 1000 metros, sešiniekā vēl divas laivas

Ints Megnis
Ints Megnis

Vildem ceturtā vieta Eiropas U23 čempionāta 1000 metros, sešiniekā vēl divas laivas
Aldis Vilde. Foto: Latvijas Kanoe federācija

Latvijas smaiļotājs Aldis Vilde sestdien Čehijā izcīnīja ceturto vietu Eiropas junioru un U23 čempionāta 1000 metru distancē, labāko sešiniekā finišējot vēl divām laivām.

U23 grupā Vilde A finālā par 3,080 sekundēm piekāpās čempionam Bojanam Zdelaram no Serbijas, bet no labāko trijnieka viņš atpalika par nedaudz vairāk nekā sekundi. Šis ir ievērojams kāpums, jo pērn Vilde U23 grupā 1000 metros nemaz neizkļuva no pusfināla.

Tikmēr piekto vietu U23 grupā kanoe sacensībās izcīnīja Roberts Lagzdiņš, kurš čempionam Vadimam Korobjovam no Lietuvas zaudēja tikai 2,980 sekundes, bet no pjedestāla latvieti šķīra mazāk nekā 0,4 sekundes. Pērn Lagzdiņš šajā distancē bija sestais.

Savukārt sesto vietu junioru sacensībās izcīnīja smaiļotāju divnieks Nauris Tomsons un Aigars Cīrulis, kuriem arī līdz trijniekam pietrūka vien nepilnas sekundes.

Čempionāta turpinājumā sestdienas vakarā notiks pusfināli 200 metru distancē, bet svētdien - fināli 200 un 500 metru sacensībās.