Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LSFP sāks konsultācijas par sporta pārvaldības pilnveidi Latvijā

Rolands Eliņš

LSFP sāks konsultācijas par sporta pārvaldības pilnveidi Latvijā
Einars Fogelis. Foto: Vladislavs Proškins/F64

LSFP Valde 2021. gada 7. jūlija sēdē pieņēmusi lēmumu sākt konsultācijas – primāri ar saviem biedriem – pārstāvētajām sporta federācijām, taču neizslēdzot – arī ar pārējām nevalstiskajām sporta organizācijām, valsts lēmējvaras un izpildvaras pārstāvjiem, pašvaldībām, privātajiem sporta notikumu organizētājiem un citiem nozares attīstībā ieinteresētajiem par sporta pārvaldības pilnveidi Latvijā.

"Līdzīgi kā citviet pasaulē, Covid pandēmijas ietekmē sporta nozare bijusi būtiski nobremzēta. Valsts finansējums krīzes pārvarēšanai bijis zināms atbalsts īstermiņā, taču ilgtermiņā dīkstāve izgaismojusi būtisku Latvijas sporta pārvaldības ievainojamību. Turklāt, Covid ir tikai viens no izaicinājumiem – pārmaiņas, kas notiek globāli – decentralizācija un individualizācija, tehnoloģiju attīstība un tās ietekme dažādās nozarēs, arī sportā liek pārskatīt līdzšinējos biznesa modeļus. Šajos apstākļos sporta vadībai, administrācijai, infrastruktūrai jākļūst efektīvākai, adaptīvai, uz izcilību orientētai. Tikai tā būs iespējama starptautiski konkurētspējīgas sporta nozares attīstība," uzsver Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis.

Latvijas Sporta federāciju padome ir vienīgā visas Latvijā atzītās sporta federācijas pārstāvošā organizācija, apvienojot 94 sporta federācijas, 184 atzītos sporta veidus – 1915 kolektīvos biedrus. Tā pārstāv kā tautas sporta federācijas, tā federācijas ar panākumiem augstu sasniegumu sportā, olimpiskos un neolimpiskos sporta veidus. Kā uzsvērts paziņojumā – aizsākot konsultācijas, svarīgi, lai pārmaiņas būtu vērstas uz vienlīdzīgās iespējās balstītu sporta pārvaldību un uz visu sporta ekosistēmā iesaistīto attīstību. Arī konkurētspējīgie starptautiskie sporta notikumi, privātu uzņēmēju organizēti, ir daļa Latvijas sporta kopējās ekosistēmas.

"Veidot iespējami labākos apstākļus sportošanai ikvienam – kā augstu sasniegumu sportam, tā amatieriem, jauniešiem un tautas sportam, mūsuprāt, būtu vīzija, uz kuru tiekties. Līdzās izcilībai un sasniegumiem lielākajai sabiedrības daļai sports ir iespēja saglabāt veselību un labsajūtu dzīves garumā," uzsver E. Fogelis. "Atrast veidu, kā sasniegt šos mērķus, varam tikai kopā – sākot ar vienošanos par virzienu, kurā doties, kopējām vērtībām, apzinoties kopīgas problēmas un veidu, kā tās risināt."

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Balodis-Rozītis
Ģenerālsekretārs
Latvijas Sporta federāciju padome