Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ar Latvijas čempionātu atklāta MTB orientēšanās sezona

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar Latvijas čempionātu atklāta MTB orientēšanās sezona
Pirmais trijnieks vīriešiem LČ. Foto: LOF.

MTBO jeb velo orientēšanās sezona atklāta ar Latvijas čempionātu garajā distancē, iepriekš iesildoties Valmieras sprintā un sprinta stafetēs.

Valmieras pašā sirdī, netālu no Daliņa stadiona rīta pusē norisinājās Valmieras velo orientēšanās kauss sprinta distancē, bet turpat vakarpusē arī sprinta stafetes. Stafetes bija Latvijā ilgi nebijis un azartisks pasākums, kur gan vīrieši, gan sievietes, gan jaunieši, gan pieaugušie veica vienāda garuma distances, 2x2 etapos izbraucot abus distances variantus. Patīkami, ka dalībnieku loku kuplināja velo orientēšanās entuziasti no Lietuvas un Igaunijas.

Sprintā ME grupā 4,96km distancē labākie bija mūsu kaimiņi Jonas Maišelis un Ignas Ambrazas, bet turpat uz papēžiem vien 18 sekunžu robežās finišēja visi mūsu izlases dalībnieku Andris Sarksņa no Ogre OK, Mārtiņš Linde no Ozona un Aivis Zetmanis no Azimuts OK.

Sieviešu grupā labākā arī Lietuvas pārstāve Gabriela Andrasiuniene, bet labākā no Latvijas Aiga Strazdiņa no OK Meridiāns ierindojās 4.vietā. Līdzīgi arī puišu jauniešu un junioru grupās, kur Ričards Bisenieks no OK Purva Bridējs vien 5 sekundes piekāpās līderim Mikolam Šliūželim M17 grupā, bet Toms Jēkabs Andersons no Siguldas sporta skolas palika otrais aiz Nojusa Lukošiusa M20 grupā. Toties latviešu jaunietes palika nepārspētas, jo visātrāk W17 grupas distanci pieveica Eva Grauda no Siguldas sporta skolas, bet W20 grupā – Anete Actiņa no Siguldas sporta skolas.

Veterānu grupās labākie M40 grupā Erik Aibast no Igaunijas, W40 grupā – Indra Lange, M50 grupā – Raitis Muižnieks no IK Auseklis, W50 – llze Lukina no Siguldas Takām.

Valmieras Baiļu kalnā dalībnieki stājās uz starta, lai pieveiktu garo distanci, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas čempionāta ieskaite garajā distancē. Laikapstākļi lutināja, tāpēc apvidus izrādījās daudz ātrāks nekā plānots. Distancē bija gan iespēja šķērsot upītes, gan pa kādam garajam etapam ar vairākiem etapa veikšanas variantiem, gan veda pa lokāli sarežģītiem mazo taciņu labirintiem.

ME grupā, gan neiekļūstot labāko trijniekā, LV zelta medaļu izcīnīja Andris Sarksņa, sudrabs – Mārtiņam Lindem, bet bronzas medaļa- Aivim Zetmanim. WE grupā augsto otro vietu absolūtajā vērtējumā un LV zelta medaļu izcīnīja Aiga Strazdiņa, sudrabs – Inesei Kauķei no OK Briksnis.

M17 līderis – Ričards Bisenieks, W17 – ar otro vietu absolūtajā vērtējumā, bet zeltu LV ieskaitē – Annija Ošāne, līdzīgi arī M20 grupā pie LV zelta tika Toms Jēkabs Andresons, bet W20 zelta medaļu izcīnīja Anete Actiņa.

Veterānu grupu LV zelta medaļu saņēmēji: M40 – Mārtiņš Godiņš no Azimuts OK, W40 – Mārīte Kājiņa no Mona OK, M50- Raitis Muižnieks, bet W50- Ilze Lūkina.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums