Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas skolēni Ķīnā stāstīs par Latviju

Andrejs Siliņš

No 18. – 24.septembrim Mežciema pamatskolas 7a klase viesosies Ķīnas Tautas Republikas Hundži vidusskolā, kur Pekinas Olimpisko spēļu programmas “No sirds uz sirdi” ietvaros stāstīs par Latviju.

Skolēnu draudzības vizīte notiks Pekinas Olimpisko spēļu programmas “No sirds uz sirdi” ietvaros, kuras īstenošanā aktīvi iesaistījusies Latvijas Olimpiskā komiteja un Latvijas Republikas Ārlietu ministrija.

Programmā iesaistītas vairāk nekā 200 Pekinas skolas, kuras sadarbojas ar kādu no Olimpisko spēļu dalībvalstu skolām. Par Latvijas sadarbības skolu ir izvēlēta Pekinas Hundži vidusskola, kuras audzēkņi 2008.gada Olimpisko spēļu laikā sagaidīs un jutīs līdzi Latvijas Olimpiskajai delegācijai un būs kā atbalsts Latvijas olimpiešiem. Tādēļ par partneriem kļuvušajai klasei Latvijā ir atbildīgs uzdevums - Ķīnas skolēnus daudzpusīgi iepazīstināt ar mūsu valsti.

“Mūsu skolas skolēni šāda mēroga projektā iesaistās pirmo reizi. Pateicoties 7.a klases audzinātājai Gunitai Upeniecei, kuras vīrs Guntars Upenieks ir 90.gados leģendārās olimpiskās biatlona komandas dalībnieks, klase jau pagājušā mācību gadā pastiprināti pētīja olimpisko spēļu vēsturi. Ļoti lielu lomu nospēlēja arī vecāki un viņu ieinteresētība,” stāstīja Mežciema Pamatskolas direktore Silvija Tikmere.

Savukārt klases audzinātāja Gunita Upeniece pastāstīja, ka skolēni Ķīnā ieradīsies ar plašu un rūpīgi sagatavotu kultūras un sporta programmu. To sagatavot neesot bijis sarežģīti, jo skolēni no mācībām brīvajā laikā apmeklē latviešu tautas deju, kora, teātra un sporta nodarbības.

“Ķīnas skolēniem mācīsim dejot un dziedāt “Plaukstiņpolku”, “Tūdaliņ, tāgadiņ”, “Seši mazi bundzenieki”, bet 22.spetembrī mums palīgā nāks arī folkloras grupa “Auļi”, kuri šajā laikā būs Ķīnā. Paredzētas arī draudzības spēles basketbolā un futbolā. Ciema kukulī vedīsim Latvijas suvenīrus,” dalījās Upeniece un piebilda, ka 30 skolēni no Hundži vidusskolas nākamā gada martā brauks uz Latviju un viesosies Mežciema pamatskolā.

Mežciema pamatskolas 7.a klases draudzība ar Hundži vidusskolas skolēniem aizsākās gada sākumā pēc uzvaras konkursa "Sportiskākā klase" 1.kārtā, kuras uzvarētājiem Latvijas Olimpiskā komiteja piedāvāja iesaistīties Pekinas Olimpisko spēļu izglītības programmā.

“Mežciema pamatskolas 7.a klases skolēni jau gada sākumā mūs pārsteidza ar padziļinātu interesi par olimpisko kustību un tās vēsturi. Jaunieši konkursa laikā veica savdabīgus pētījumus par Latvijas olimpiešiem, izpētīja un apkopoja pat tādus faktus kā sportistu horoskopus un analizēja to atbilstību izraudzītajam sporta veidam. Domāju, ka ieguldītais darbs ir bijis labs treniņš, pirms Ķīnas jauniešu iepazīstināšanas ar mūsu valsts vēsturi, kultūru un sporta tradīcijām,” norādīja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Zināšanai:
• Šogad no 10. - 13.augustam pieci Mežciema pamatskolas skolēni un skolotāja Gunita Upeniece piedalījās olimpiskās programmas "No sirds uz sirdi" vasaras nometnē Pekinā.
• Ķīnu apmeklēs 22 skolēni (12-13 gadi) no 7a klases un 8 pieaugušie.
• Vizīti atbalsta skolēnu vecāki, Latvijas Olimpiskā komiteja, Ārlietu ministrija un Rīgas dome.

Informāciju sagatavoja:
LOK preses sekretāre
Ilze Āķe-Vīksne

     [+] [-]

, 2007-09-11 13:43, pirms 17 gadiem
ar sportu te gan diezgan mazs sakars

     [+] [-]

, 2007-09-11 13:47, pirms 17 gadiem
Es šajā skolā kādreiz mācījos!PSC!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-11 14:50, pirms 17 gadiem
Labāk nevajag ķīniešiem par Latviju neko stāstīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-12 10:09, pirms 17 gadiem
cik es atceros, tad upenieks bija komandas enkurs, kurš parasti noraka komandu, baigā leģenda un ko tad šī "leģendārā" izlase tik leģendāru izdarīja?

p.s. kurš vispār atmaksā šo klases ekskursiju [savādāk to nosaukt nevar] uz Ķīnu? laikam jau mēs nodokļu maksātāji