Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāts smaiļošanā un kanoe airēšanā ar olimpiešiem Akmeni un Rumjancevu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempionāts smaiļošanā un kanoe airēšanā ar olimpiešiem Akmeni un Rumjancevu
Foto: OC "Limbaži".

Šajā nedēļa nogalē no 13. līdz 15. augustam kārtējo reizi Limbažos norisināsies Latvijas čempionāts smaiļošanā un kanoe airēšanā, dalībniekiem vieniniekos, divniekos un četriniekos sacenšoties trijās distancēs – 200m, 500m un 1000m.

Par valsts čempionāta medaļām smaiļošanā un kanoe airēšanā daudzus gadus sportisti ir cīnījušies Limbažos, un arī šis gads nebūs izņēmums. Vienlaikus ar Latvijas čempionātu notiks arī atlase uz pasaules čempionātu. Dalībnieku vidū redzēsim arī nupat Tokijas Olimpiskajās spēlēs 200m distancē finālā tikušo un 8.vietu izcīnījušo talsinieku Robertu Akmeni, kā arī Rio Olimpiskajās spēlēs 5.vietu izcīnījušo Alekseju Rumjancevu. Valsts čempionātā startēs arī pasaules kausa posmos un Eiropas čempionātā piedalījušies Kaspars Tīklenieks, Aldis Artūrs Vilde, Kristaps Laube, Madara Aldiņa, Roberts Lagzdiņš, kā arī vēl vairāki Eiropas U23 un junioru čempionāta dalībnieki.

Piektdien pirmajā čempionāta dienā dalībnieki sacentīsies 100m, sestdien – 500m, bet noslēdzošajā dienā svētdien ir paredzēta pati īsākā distance – 200m.

Pērn 1000m smaiļošanā uzvarēja vidrižnieks Aldis Artūrs Vilde un rīdziniece Laura Skukauska, bet 500m nepārspēti palika Vilde un rīdziniece Madara Aldiņa. Šajās abās distancēs kanoe pirmo vietu ieguva jelgavnieks Roberts Lagzdiņš. 200m čempionu titulu smaiļošanā nopelnīja Roberts Akmens un Lāsma Liepa, bet kanoe trešo reizi Lagzdiņam uzvarēt neļāva Ansis Grišāns. Sievietēm 200m un 500m kanoe vieniniekos uzvaras lauru plūca jelgavniece Jūlija Gutova.