Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Trīs Latvijas paukotājas iekļūst pasaules kadetu čempionāta trīsdesmitniekā

Ints Megnis
Ints Megnis

Trīs Latvijas paukotājas iekļūst pasaules kadetu čempionāta trīsdesmitniekā
Jekaterina Solodkiha (no kreisās), Emīlija Maslobojeva un Juta Mālniece. Foto: Starptautiskā Paukošanas federācija

Latvijas talantīgākās paukotājas Jekaterina Solodkiha, Juta Mālniece un Emīlija Maslobojeva trešdien visas sasniedza trīsdesmitnieku pasaules kadetu (U17) čempionāta sacensībās ar floreti, tomēr astotdaļfināla barjera viņām visām bija par augstu.

Grupu turnīrā izlases līdere Solodkiha bija lieliska un uzvarēja visās sešās cīņās, kamēr partneres guva pa četrām uzvarām. Līdz ar to pirms "play-off" sacensībām Solodkiha tika izlikta ar 13. numuru, turklāt izslēgšanas turnīrā viņa pirmajā kārtā zaudēja vien divus punktus, tomēr 1/16 finālā ar 7:15 pārliecinoši tika atzīts Najūnas Kimas no Dienvidkorejas pārākums.

Mālniece pēc vienas uzvaras otrajā cīņā vien ar 14:15 zaudēja Honkongas sportistei Kristelai Džojai, kura pēc grupu turnīra bija izlikta ar ļoti augsto piekto numuru, kamēr Maslobojeva savā otrajā duelī ļoti pārliecinoši zaudēja itālietei Lusijai Torteloti.

Līdz ar to noslēgumā Solodkiha tika klasificēta 18. vietā, Mālniece ieņēma 24. vietu, bet Maslobojeva palika 27. starp 112 paukotājām.

Dienu iepriekš notika pasaules junioru (U20) čempionāta sacensības, kurās Latvijas sportistes samierinājās ar pieticīgiem rezultātiem, labākajai esot 59. pozīcijā palikušajai Solodkihai.

Tikmēr floretes kadetu sacensībās puišiem trešdien 44. vietu izcīnīja ASV dzīvojošais Skailers Lī Pičers, kamēr Jegors Aleksejenko un Žans Husainovs bija attiecīgi 61. un 64. pozīcijā.

Latvijas sportisti Polijā notiekošās sacensības sāka svētdien, kad Anna Mikuleviča izcīnīja vienu sensacionālu uzvaru un guva 32. vietu kadetu čempionātā cīņā ar zobenu. Čempionāta noslēgumā risināsies sacensības ar špagu, kur arī Latviju pārstāvēs pa trim puišiem un trim meitenēm.