Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Kentucky Derby" uzvarētājam konstatēts pozitīvs dopinga tests

Rolands Eliņš

"Kentucky Derby" uzvarētājam konstatēts pozitīvs dopinga tests
"Medina Spirit" ar žokeju Džonu Velaskesu triumfē Kentaki zirgu skriešanās sacensībās. Foto: USA Today Sports/Scanpix

ASV lielāko un slavenāko zirgu skriešanās sacensību "Kentucky Derby" uzvarētājam zirgam "Medina Spirit" nedēļu pēc triumfa konstatēts pozitīvs dopinga tests.

"Medina Spirit" pirmajā maijā triumfā Kentaki zirgu skriešanās sacensībās, kas ASV sportā ieņem ļoti nozīmīgu lomu. Tas bija vēl viens triumfs titulētajam trenerim Bobam Bafertam, kurš ir divreiz vienā sezonā ieguvis tā saukto "US Triple Crown", viņa zirgam uzvarot visās trīs lielākajās gada sacensībās ASV.

Taču šodien Baferts bija spiests paziņot, ka ticis informēts par pozitīvām dopinga analīzēm zirgam "Medina Spirit". Pārbaudēs konstatēts pārāk augsts līmenis betametasonam, un šī steroīda lietošanu regulē noteikumi. Atļauto limitu "Medina Spirit" pārsniedza dubultā, un tagad uzvara var tikt anulēta.

Pagaidām gan rezultāti nav mainīti, taču sacensību organizatori pavēstījuši, ka tiklīdz būs saņemts apstiprinājums par aizliegto vielu izmantošanu, sekos diskvalifikācija un par uzvarētāju tiks pasludināts zirgs "Mandaloun".

Tāpat sacensību organizatori paziņojuši, ka uz izmeklēšanas laiku diskvalificē Bafertu un viņa zirgus no piedalīšanās sacensībās.

Līdz šim tikai viens "Kentucky Derby" uzvarētājs ticis diskvalificēts pēc sacensībām par dopinga pārkāpumiem – 1968. gadā šāds liktenis piemeklēja "Dancer`s Image". Savukārt Baferta zirgiem aizvadītā gada laikā jau vairākkārt konstatēti dopinga pārkāpumi.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/horse-racing/s...