Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Izstrādāta sporta federāciju atzīšanas kārtība

Jānis Celmiņš

Izstrādāta sporta federāciju atzīšanas kārtība
Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe
Foto: Oļesja Sokolova-Godovaņuka, f64

Lai noteiktu sporta federāciju atzīšanas kārtību un pilnveidotu atzīto federāciju darbības regulējumu, nodrošinot demokrātiskas darbības principus, Izglītības un zinātnes ministrija sagatavojusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Sporta federāciju atzīšanas un atzīto sporta federāciju kontroles kārtība”.

MK noteikumu projekts nosaka sporta federāciju atzīšanas kārtību, atzīto sporta federāciju reģistrā iekļaujamās informācijas saturu un aktualizēšanas kārtību, kā arī kārtību, kādā tiek kontrolēta atzīto sporta federāciju darbību sporta jomā. Noteikts arī, kāda informācija obligāti iekļaujama sporta federācijas iesniegumā par sporta federācijas atzīšanu, un kādi dokumenti pievienojami iesniegumam.

Noteikumu projekts paredz, ka lēmumu par sporta federācijas atzīšanu vai atteikumu to atzīt un atzīto sporta federāciju darbības kontroli biedrības „Latvijas Sporta federāciju padome” vārdā veiks biedrības „Latvijas Sporta federāciju padome” valde. Tāpat noteikts, ka Latvijas Sporta federāciju padomes pārziņā būs atzīto sporta federāciju reģistrs, kas publiski pieejams internetā: latsports.lv

Jaunu noteikumu izstrādi noteica grozījumi Sporta likumā, kas stājās spēkā 2009.gada 19.februārī, līdz ar kuriem spēku zaudēja Ministru kabineta noteikumi Nr.73 „Noteikumi par sporta federācijas atzīšanas kritērijiem un kārtību”.

Noteikumu projekts šodien, 2009.gada 8.decembrī apstiprināts MK.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja