Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ikšķilē aizvadīts Latvijas čempionāts skrituļslalomā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Ikšķilē aizvadīts Latvijas čempionāts skrituļslalomā
LČ pjedestāls elites grupā vīriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 5. septembrī, Ikšķilē norisinājās Latvijas čempionāts skrituļslalomā, kur uzvaras laurus elites grupā plūca Dāvis Zvejnieks un Ieva Meldere.

Neraugoties uz krietni pabojāto skrituļslaloma sacensību kalendāru Eiropā dēļ Covid-19 vīrusa izplatības, Latvijā skrituļslalomistiem ir izdevies aizvadīt gana efektīvu sezonu. Arī Ikšķilē esošajā Peldu ielā šīs bija jau otrās sacensības – jūlijā šeit pat norisinājās Latvijas kausa izcīņa skrituļslalomā. Pasaulē valdošās situācijas dēļ šoreiz gan, diemžēl, nācās iztikt bez ārzemju viesiem.

Sacensībās pārstāvētas bija visas vecuma grupas sākot no pašiem mazākajiem (U8 grupiņa) līdz pat tā sauktajiem māsteriem. U8 grupā meitenēm ātrākā bija Maija Ciagune, aiz kuras palika Tīna Oliņa un Līva Meldere. Tikmēr zēniem labākais izrādījās Ģirts Blūms, bet uz pjedestāla kāpa arī Kārlis Rasiņš un Anrī Grīnbergs.

U10 grupā par uzvarētāju kļuva Nikola Grīnberga, pārējās pjedestāla vietas aizpildot attiecīgi Emīlijai Kliestai un Esterei Šēnbergai. Puišu U10 grupiņā pirmo vietu izcīnīja Patriks Ciaguns, otrais palika Miks Oliņš, bet pirmo trijnieku noslēdza Kārlis Bračka.

U12 meiteņu grupā labāko laiku divu braucienu summā uzrādīja Estere Ausekle, kura vien par 0,36 sekundēm pārspēja Heidiju Ciaguni, savukārt uz zemākā pakāpiena kāpa Madara Mazā. Zēniem pārliecinoši uzvarēja Kristiāns Lazdiņš, pārspējot Kristiānu Indriksonu un Rihardu Hartmani.

Nākamajā vecuma grupā meitenēm pie uzvaras tika Eleonora Dombrovska, kura pārspēja Sofiju Fedorovu un Kristiānu Hartmani. Tikmēr puišiem U14 grupā sīvā cīņā uzvarēja Pauls Pēteris Prancāns, kurš, lai arī otrajā braucienā uzrādīja otro laiku, summā par 0,17 sekundēm pārspēja Georgu Šmalcu. Pie bronzas medaļas šajā grupiņā tika Miks Mazais.

Vecāko jauniešu grupā (U16) Frīda Saļņikova par 0,27 sekundēm apsteidza Patrīciju Ansonsku, trešo vietu ieņemot Laurai Vildei. Tikmēr zēniem ātrākais bija Emīls Indriksons, kurš abas trases veica nedaudz ātrāk kā otrajā vietā palikušais Jurģis Zvejnieks. TOP3 šajā grupā ieņēma Lukass Pušņins.

Meistariem par uzvarētāju kļuva Pēteris Jonins, apsteidzot Gati Latkovski un Andri Krauju.

Galvenās cīņas bija vērojamas elites grupā. Sievietēm ātrākā bija Ieva Meldere, kura cīņā par uzvaru apsteidza gan Elizabeti Šternu, gan Līvu Oliņu. Vīriešiem abos braucienos labāko laiku uzrādīja Dāvis Zvejnieks, tomēr pavisam cieši aizmugurē sekoja Roberts Briška, pa braucieniem zaudējot attiecīgi 0,23 un 0,09 sekundes. Trešais palika pirmo gadu elites grupā startējošais Pauls Oliņš, kura deficīts līdz uzvarētājam gan krietni lielāks.

Fināla braucienā, kuram kvalificējās 20 labākās meitenes un 20 puiši neatkarīgi no grupas, un, kurš tika apbalvots atsevišķi, sievietēm vēl vienu uzvaru guva Ieva Meldere, bet goda pjedestāla atlikušās vietas, līdzīgi kā pamatsacensībās, ieņēma Elizabete Šterna un Līva Oliņa. Vīru konkurencē labu braucienu veica Roberts Briška, viņa galvenajam konkurentam Dāvim Zvejniekam piedzīvojot diskvalifikāciju, kā rezultātā siguldietiem Briškam vēl viena fināla uzvara, kā jūlijā aizvadītajā Latvijas kausā. Tikmēr otro vietu ieguva Emīls Indriksons, bet par brāļa neveiksmi revanšējās Jurģis Zvejnieks, kuram pjedestāla zemākais pakāpiens.

Sacensības organizēja sporta klubs “Virsotne” sadarbībā ar Latvijas Skrituļslidošanas federāciju, Ikšķiles novada pašvaldību un citiem atbalstītājiem.