Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lapiņš izcīna sudrabu Eiropas čempionātā kombinētajā medību šaušanā

Jānis Pārums

Lapiņš izcīna sudrabu Eiropas čempionātā kombinētajā medību šaušanā
Einārs Lapiņš ar izcīnīto medaļu un kausu

Ungārijas pilsētā Šarlošpustā Eiropas čempionātu lieliski aizvadījis Einārs Lapiņš, kurš izcīnīja sudraba medaļu kombinētajā medību šaušanā, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Sportinga federācijas stenda un medību šaušanas nodaļa.

Katru valsti varēja pārstāvēt maksimums seši dalībnieki, taču Lapiņš bija vienīgais Latvijas pārstāvis Eiropas meistarsacīkstēs.

Neskatoties uz to viņš nodemonstrēja lielisku sniegumu, izcīnot augsto otro vietu 156 dalībnieku (no 15 valstīm) konkurencē. Sacensības noritēja triju dienu garumā. Lai arī medību šaušana nav olimpiskais sporta veids, šis panākums vērtējams kā augsts un nozīmīgs.

Latvijas kauss stenda šaušanā

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas kausa izcīņas trešajā posmā stenda šaušanā tika noskaidroti arī kopvērtējuma uzvarētāji. Apaļajā stendā pēc pieticīgās kvalifikācijas (77 no 100), pusfinālā (14 no 16) un finālā (12 no 16) augstvērtīgu sniegumu nodemonstrēja Vadims Basovs, kļūstot par posma uzvarētāju. Otrā vieta Valdim Kalējam, trešā – Dainim Upelniekam. Tieši Upelnieks triumfēja kausa izcīņas kopvērtējumā, apsteidzot Kasparu Avenu un Valdi Kalēju.

Lieliski startēja arī tranšeju stenda sacensību dalībnieki. Kvalifikācijā visus 25 mērķus sašāva Artis Vēvers, tomēr izšķirošajā sacensību etapā viņam tik labi neveicās un galarezultātā trešā vieta. Toties finālā perfektu šaušanu (15 no 15) nodemonstrēja Valdis Mincāns, sasniedzot nebijušu panākumu Latvijas šaušanas vēsturē un izcīnot uzvaru posmā. Otrā vieta Ivaram Briedim. Kopvērtējumā uzvarēja Lauris Spārniņš, otrais Mincāns, trešais Briedis.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-08 15:17, pirms 11 gadiem
Labais Einār!
Malacis! Tik uz priekšu!

     [+] [-]

, 2013-07-08 15:19, pirms 11 gadiem
Tik nesaprotu, kāds šeit sakars ar Latvijas Šaušanas federāciju? Vai tad FITASC disciplīna ir zem LatSauFed, nevis Latvijas Sportinga federācijas?

     [+] [-]

, 2013-07-08 15:38, pirms 11 gadiem
Sakars ir tāds, ka sasa.lv jau ir informācija par šo tēmu!
ŠAUŠANAS SACENSĪBAS LATVIJĀ
...nevis šaušanas federācija!
Galvenais, ka laba ziņa!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-08 15:50, pirms 11 gadiem
apsveicu! zināju,ka viņš ir viens no labākajiem Latvijā, bet panākums Eiropas līmenī- tas ir lieliski

  +1 [+] [-]

, 2013-07-08 16:53, pirms 11 gadiem
Apsveicu! Cik mežakuiļus bija jānogāž, lai tiktu pie medaļas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-08 20:34, pirms 11 gadiem
noro rakstīja: Apsveicu! Cik mežakuiļus bija jānogāž, lai tiktu pie medaļas?
nu papīra- diezgan daudz, bet īstos tik cik apēst var jo šautuvē gana izšaudījies lai pēc tam bliestu mežā visam kas kustās, nebūtu vēlēšanās... bet tas no paša pieredzes