Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dienu pirms LNSP sēdes vēl nav skaidrības par valsts budžeta sadalījumu sportam šogad

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Dienu pirms LNSP sēdes vēl nav skaidrības par valsts budžeta sadalījumu sportam šogad
Foto: IZM

LETA. Dienu pirms Latvijas Nacionālās sporta padomes (LNSP) sēdes vēl nav skaidrības par valsts budžeta sadalījumu sportam šogad.

Jautājumu par budžeta sadalījumu paredzēts skatīt LNSP piektdien, 9.februārī. Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktora pienākumu izpildītājs Juris Zīvarts sola, ka informācija par budžeta sadalījumu būs pieejama tikai pēc padomes sēdes. Patlaban vēl tiekot strādāts pie padomes lēmumprojektu redakcijām.

Iepriekš IZM pārstāvji skaidroja, ka finansējums sportam sadalīts, risinot jautājumus par sportistu sociālo nodrošinājumu, kā arī sporta federāciju lomu finansējuma saņemšanā un iesaisti bērnu un jauniešu sportā.

Tikmēr aptaujātie sporta nozares pārstāvji aģentūrai LETA darīja zināmu, ka arī to rīcībā nav informācijas par plānoto sadalījumu, un tas ar nozari neesot apspriests.

IZM sporta budžeta provizorisko sadalījumu pērn rudenī prezentēja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes Sporta apakškomisijai. Sēdē izskanēja, ka lielākā daļa finansējuma - 28 504 416 eiro - varētu tikt novirzīti pedagogu darba samaksai profesionālās ievirzes sporta izglītības programmās. Savukārt dotācijai sporta organizāciju, programmu un pasākumu atbalstam toreiz tika plānots novirzīt 17 917 415 eiro.

Izmantotie resursi:
LETA