Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ratiņkrēslu kērlinga izlase pieveic arī Japānu

Andrejs Siliņš

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas ratiņkrēslu kērlinga valstsvienība pirmdien izcīnīja otro uzvaru, ar rezultātu 10:6 pārspējot Japānas izlasi.

Spēli Latvijas komanda uzsāka ļoti veiksmīgi un precīzi, pēc pirmā enda izvirzoties vadībā ar 4:0. Nākamajos trīs endos Japānas komanda rādīja veiksmgu spēli un spēja izmantot iespējas, kuras radās pēc dažiem neveiksmīgi izpildītiem Latvijas komandas metieniem, un piektā enda beigās Japānas komandai bija neliels pārsvars - 6:5.

Mūsu komanda lieliski aizvadīja sesto spēles endu, kur spēja kapitalizēties uz pretinieku pieļautajām kļūdām un iegūt četrus punktus, atgūstot virsroku spēlē - 9:6. Septītajā endā Latvijas komanda ieguva vēl vienu punktu, panākot rezultātu 10:6 un arī savu otro uzvaru kvalifikācijas turnīrā.

Pēc šīs uzvaras Latvijas komanda ierindojusies ceturtajā vietā ar četriem punktiem četrās spēlēs (divas uzvaras un divi zaudējumi). Kvalifikācijas turnīra ietvaros Latvijas komandai jāaizvada vēl četras spēles. Pēc savstarpējo spēļu apļa noslēgšanās četras labākās komandas izspēlēs "play-off" turnīru, lai noskaidrotu divas komandas, kuras kvalificēsies 2012. gada pasaules ratiņkrēslu kērlinga čempionātam, kas norisināsies Dienvidkorejā.

Latvijas komanda šodienas pēcpusdienas spēlē pulksten 16:30 mērosies spēkiem ar Dānijas izlasi.