Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējs Vilciņš izcīna sudraba medaļu Eiropas junioru čempionātā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šāvējs Vilciņš izcīna sudraba medaļu Eiropas junioru čempionātā
Daniels Vilciņš (pa kreisi). Foto: Latvijas Šaušanas federācija

Latvijas šāvējs Daniels Vilciņš trešdien Vroclavā izcīnīja sudraba medaļu Eiropas junioru čempionāta sacensībās šaušanā 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli, iegūstot tādu pašu punktu summu kā uzvarētājs.

Sacensībās, kurās sportistiem bija jāveic 30 šāvieni pa mērķi ar melno apli un 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamu mērķi, Viļņa Celmiņa audzēknis Vilciņš pēc pirmās kārtas ar 281 punktu ierindojās otrā desmit sākumā, bet izcili otrā kārta, kuras sērijās tika sašauti 97, 99 un 98 punkti, ļāva pacelties uz otro vietu, kopā savācot 575 punktus.

Par Eiropas čempionu šajā vingrinājumā kļuva Itālijas juniors Mateo Mastrovalērio, kurš arī sašāva 575 punktus, taču ar vairāk centra desmitniekiem nekā Vilciņš. Bronza tika Norvēģijas sportistam Hansam Vanam Nestvollam, kurš iekrāja par punktu mazāk.

Latvijas juniores Rūta Leila Spriņģe, Elīza Rasiņa, Anastasija Goršelatova un Jana Agija Linberga arī izpildīja to pašu vingrinājumu, ko puiši. Pēc vingrinājuma pirmās puses (30 šāvieni pa mērķi ar melno apli) pagaidām Rūta Leila Spriņģe ieņem 3.vietu, Elīza Rasiņa 15., Goršelatova 23., Jana Agija Linberga attiecīgi 28.vietu. Rīt, 8.septembrī juniores turpinās vingrinājuma izpildes otro pusi (30 šāvieni pa īslaicīgi redzamu mērķi) un labāko astoņu rezultātu īpašnieces turpinās cīņu par medaļām vingrinājuma finālā.

Iepriekš ziņojām, ka vakar Latvijas junioru stenda šaušanas komanda ieņēma 9.vietu Kiprā notiekošajā Eiropas čempionātā šaušanā (apaļajā stendā).

Eiropas čempionāts šaušanā 25 un 50 metru distancēs Vroclavā noritēs līdz 10.septembrim.

Informāciju sagatavojusi
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle