Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas vīriešu komanda ierindojas 17.vietā EČ airēšanas slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas vīriešu komanda ierindojas 17.vietā EČ airēšanas slalomā
Latvijas izlase komandu sacnesībās pagājušajā gada čempionātā. Priekšplaņā izlases līderis Ritvars Celmiņš. Foto:Jan Homolka.

Šodien Eiropas čempionātā airēšanas slalomā otrajā sacensību dienā komandu sacensībās Latvija ierindojās 17.vietā. Par kontinenta čempioniem kļuva čehi.

Vakar Itālijā sākās Eiropas čempionāts airēšanas slalomā, kur pirmajā sacensību dienā no četriem Latvijas pārstāvjiem labāko rezultātu sasniedza izlases līderis Ritvars Celmiņš, kurš 65 dalībnieku konkurencē aizcīnījās līdz 42.vietai, esot labākajam no Baltijas valstīm. Tikai sekunde viņam pietrūka līdz pusfinālam, kur tika 40 labākie. Dailai Grāvītei sieviešu konkurencē, kur sacentās 45 dalībnieces, sacensības pabeidza 45.vietā, bet šodien kanoe klasē apsteidza vienu konkurenti un ieņēma 39.vietu.

Šodien vīriešiem komandu sacensībās, kur katrā komandā bija trīs dalībnieki, piedalījās 17 valstu izlases. Mūsējo rindās startēja Ritvars Celmiņš, Mārtiņš Plaudis un Edgars Grāvītis. Atšķirībā no citu sporta veidu komandu sacensībām, kas izpaužas stafetes veidā ar vairākiem posmiem, airēšanas slalomā komandas dalībnieki startē kopā vienā braucienā. Nobrauc viena komanda, un pēc startē nākamā.

Divi no mūsējiem aizskāra otros vārtus (kopumā 25 vārti kā individuālajās sacensībās – aut.piez.), kas deva 4 soda sekundes un kas nebija nekas traks. Diemžēl jau uzreiz sanāca kļūdīties pie trešajiem vārtiem, kas bija pirmie no kopumā sešiem pretējā virzienā izbraucamajiem vārtiem, tos neizbraucot un nopelnot tādējādi vēl papildu 50 sekunžu sodu. Turpinājumā izdevās izbraukt visus vārtus, pieciem no tiem pieskaroties un saņemot vēl 12 soda sekundes, kas deva rezultātu 185,73 sekundes (tīrais laiks 119,73 sekundes) un 17.vietu, 97 sekundes jeb nedaudz virs pusotras minūtes zaudējot uzvarētājiem čehiem. Ja ne šī kļūda pie trešajiem vārtiem, tad bija labas iespējas apsteigt Beļģiju, Turciju un Franciju un iegūt 14.vietu. Tiesa, arī beļģi un francūži neizbrauca vienus vārtus.

Neviena komanda trasi neveica bez soda sekundēm. Sešām izdevās trasi veikt ātrāk par pusotru minūti, bet ar soda sekundēm zem 90 sekundēm rezultātu sasniedza tikai čehi (88,54 sek.), kuri arī kļuva par čempioniem. Sudraba medaļas izcīnīja vācieši (+1,62sek.), bet trijnieku noslēdza Lielbritānijas trio (+2,31 sek.), kas tikai par 0,01 sekundi apsteidza itāļus.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-07 19:18, pirms 3 gadiem

     [+] [-]

, 2021-05-07 19:24, pirms 3 gadiem
LAT brauciens no 1h:22
https://www.facebook.com/events/865...