Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Zemgales Olimpiskais centrs atbildīs starptautiskajām prasībām

Jānis Celmiņš

Zemgales Olimpiskais centrs atbildīs starptautiskajām prasībām
Foto: www.jelgavasvestnesis.lv

Lai topošais Zemgales Olimpiskais centrs atbilstu starptautiskajām prasībām un Jelgavā varētu rīkot plašāka mēroga sacensības, Jelgavas pašvaldība un Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) vienojušies par apgaismes stabu uzstādīšanu stadionā.

SIA "Zemgales Olimpiskais centrs" valdes priekšsēdētājs Andris Misters stāsta, ka, lai izlemtu šo jautājumu, bijušas plašas diskusijas, jo apgaismes stabi rada diezgan lielu projekta sadārdzinājumu. Tomēr vēlme sakārtot centru atbilstoši starptautiskām sacensību prasībām guvusi virsroku, un stadionā nolemts uzstādīt četrus apgaismes stabus. "Pārskatījām mūsu iespējas un izlēmām, ka izvietosim četrus apgaismes stabus, kas pēc Eiropas Futbola federācijas UEFA standartiem atbilst 2. kategorijai," norāda Misters.

Vēl atklāts ir jautājums par sēdvietu skaitu stadionā – saskaņā ar projektu tribīnēs būs 1500 sēdvietu, bet starptautisko sacensību nolikumi paredz, ka stadionam jāuzņem vismaz 3000 apmeklētāju. "Lai gan pagaidām risinājumi vēl tiek meklēti, domāju, ka tās varētu būt saliekamās tribīnes, kuras nepieciešamības gadījumā varētu izmantot arī citur," tā "Zemgales Olimpiskā centra" valdes priekšsēdētājs. Viņš piebilst, ka latiņu nolaist zemāk nebūtu prāta darbs, turklāt, ja visu izdosies paveikt vienā reizē, tas būs optimālākais risinājums. A.Misters uzskata – kad ZOC būs pabeigts, tā būs piemērota vieta pat tāda ranga sacensībām kā Eiropas kauss futbolā un citām.

Atgādinām, ka ZOC projekts tika uzsākts 2007. gadā, bet to plānots pabeigt šogad. Lielākā daļa darbu jau ir izdarīti, būvniecība joprojām rit pēc plāna, lai jau septembrī ZOC varētu atklāt un tas kļūtu par sportistu mājām.

Izmantotie resursi:
jelgavasvestnesis.lv

  +7 [+] [-]

, 2010-05-07 15:13, pirms 14 gadiem
Izklausās jau daudzsološi! Vismaz domā ar galvu un ja taisa, tad tā lai tiešām atbilst starptautiskiem standartiem, nevis kā jau te zināms daži labi uzceļ pa dārgo baseinu, bet 5 m par īsu Cerams ka iznākums būs apmierinošs, Jelgava strauji iet uz augšu!

  +4 [+] [-]

, 2010-05-07 15:35, pirms 14 gadiem
Andri, turi to laivu taisni un neļauj sevi nobīdīt no uzņemtā kursa! Jelgava rullē!

  +3 [+] [-]

, 2010-05-07 17:29, pirms 14 gadiem
Jelgavas vēstnesis varēja pacensties ielikt jaunāku bildi. Jau sen šādi vairs neizskatās.

     [+] [-]

, 2010-05-07 22:59, pirms 14 gadiem
Jācenšās dabūt tās 3000 vietas skatītāju tribīnēs, jo futbols Jelgavā un fanu kultūra attīstās, tādēļ ticu, ka ar laiku ~2000 vidēji uz spēli mierīgi savāksies.