Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

FIS prezidents: "Sportisti paši ir vainīgi"

FIS prezidents: "Sportisti paši ir vainīgi"
FIS prezidents Žans Franko Kaspers

Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) prezidents Žans Franko Kaspers paziņojis, ka organizācija nejūtas vainīga situācijā, kurā smagu kritienu piedzīvoja Austrijas kalnu slēpotājs Matiass Lancingers.

eSports.lv jau ziņoja, ka Lancingers 2. martā Kvitfjelā (Norvēģija) notikušajās supergiganta sacensībās piedzīvoja smagu kritienu, kura rezultātā guva vaļēju kreisās kājas lūzumu un citus savainojumus. Kalnu slēpotājam Oslo slimnīcā tika veiktas divas operācijas, taču, viņa stāvoklim pasliktinoties, ārsti izšķīrās par kreisās kājas amputāciju zem ceļgala.

Pēc negadījuma Austrijas laikraksts "Kurier Daily" bargi kritizēja supergiganta sacensību organizatorus. Viņuprāt, notikušajā lielā mērā vainojama novēlotā palīdzības sniegšana slēpotājam, tai skaitā helikoptera nepieejamība. Jāpiebilst, ka Pasaules kausa sacensību rīkotājiem nav obligāti jānodrošina ārstu helikoptera atrašanās sacensību vietā, tiesa, parasti tas tiek darīts.

Savs sakāmais šajā lietā ir arī FIS prezidentam: "Slimnīcā Lancingeru nogādāja nevis ar privāto helikopteru, kas domātas VIP personām, bet gan ar speciālu mašīnu, kas paredzēta šādiem gadījumiem. Savukārt lēmumu par sportista evakuāciju drīkst pieņemt tikai mediķi."

Tāpat FIS prezidents izteicās, ka sacensībām ir nepietiekams finansējums, kas arī izraisa dažādas problēmas tieši drošības jomā. Augstā amatpersona negadījumos apvainoja arī pašus sportistus, sakot, ka "liela daļa sportistu, tiecoties pēc labāka rezultāta, nespēj pienācīgi novērtēt savas spējas attiecībā pret trases ātrumu, kā rezultātā pieļauj kļūdas un piedzīvo kritienus."

Izmantotie resursi:
www.superski.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-07 00:27, pirms 16 gadiem
Sava daļa taisnības čalim ir, taču ja rīko sačus-ir maksimāli jāpadomā arī par drošību un sekām, nevis teikt-"paši vainīgi"..
*sak u!

  +2 [+] [-]

, 2008-03-07 00:29, pirms 16 gadiem
mja tads teksts vnk soke!

ka saka atieksmi rada atieksme...es so cilveku necienitu vairs!

pec vina teikta pie visa vainigi citi ne vins vai organizatori...nu pareizi ja lidmasinai saplist dzinejs un ta avare tad var vainu novelt uz pasazieriem ka tie lidojuma laika kraca un ta radot vibracijas dzineja...

pilnigs dandalis tas dzeks

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 01:01, pirms 16 gadiem
nu bet protams, ka sportists ir vainīgs. tas taču ir tikai normāli. nejau mediķi vai kas tur vēl jāvaino, ka šis neveiksmīgi nokrita un diezgan smagi salauza kāju. turkāt (protams, es neesmu mediķis, bet pieļauju domu), ka arī pēc palīdzības sniegšanas uzreiz, tāpat tā kāja būtu jāamputē.

nu tas ir sports, un bīstams sporta veids. to var salīdzināt ar pirmo formulu (lai gan šķiet, ka F1 ir daudz drošāks sporta veids par šo, kur ar ātrumu pat 100km/h cilvēks uz savām kājām laižas no kalna)

  +2 [+] [-]

, 2008-03-07 01:08, pirms 16 gadiem
Domaaju shajaa situaacijaa ir tikpat labi vainiigas visas puses, tikpat labi to var uzskatiit par neveiksmiigu apstaaklju sakritiibu, bet tomeer kad ir noticis shaads vareetu teikt pat trgisks atgadiijums sacensiibu laikaa, ko organizee FIS tās vadītaajs nekaadaa gadiijumaa nedriikst shaadi sho lietu komenteet un novelt vainu uz cilveeku, kas shajaa gadiijumaa ir visvairaak cietis, kuram reaali domaajot visa dziive ir apgriezusies pa 180 graadiem viena kritiena laikaa, un ne jau tajaa labaakajaa virzienaa. Man liekas no FIS vadiitaaja puses tas ir vienkaarshi necilveeciigi, lai neteiktu vairaak. Iisti par ko cieniit vinju nav

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 01:10, pirms 16 gadiem
Tas ir psc shitaa pateikt!!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 06:58, pirms 16 gadiem
Cik es redzēju pēc tam atkārtojumā, tad vainīgi pie lielās traumas ir slēpju un stiprinajumu ražotaji. Slēpe neatāķējās no zābaka un tamdēļ arī kāja tika sačakarēta. Vajag ekipējuma ražotajus "ielomīt uz kādu ļimonu".

     [+] [-]

, 2008-03-07 08:17, pirms 16 gadiem
AGM

cik daudz tu zini par stiprinajumiem?
vainigs taja joma gan ir pats sportists un treneri!stiprinajumu reguljumu taisa pec cilveka svara!respektivi tavs svars attieciba pret stiprinajuma speku!
ja nokludas vai ir par valigu/vai stingru rodas problemas

     [+] [-]

, 2008-03-07 10:34, pirms 16 gadiem
iemesls, kapēc FIS prezidents šitik nelāgi izteicās ir tapēc, ka visu vainu novēla uz šo organizāciju, ka sportistam amputēja kāju.

tapēc arī viņš aizstāvējās.