Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti valsts čempioni smaiļošanas un kanoe airēšanas maratonā Jelgavā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti valsts čempioni smaiļošanas un kanoe airēšanas maratonā Jelgavā
Foto: Jelgavas Sporta servisa centrs.

Pagājušās nedēļas nogalē Jelgavā tika aizvadītas sezonas noslēdzošās sacensības smaiļošanā un kanoe airēšanā "Zemgales maratons 2021", kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts. Smaiļošanā 8km distancē sievietēm labāko laiku uzrādīja Katrīna Smiltniece, bet 16km vīriešiem jaunietis Mārcis Galenieks, savukārt kanoe airēšanā attiecīgajās distancēs pirmās vietas ieguva Viktorija Paune un Nils Mediņš.

Sacensības organizēja smaiļošanas un kanoe airēšanas klubs "KC" sadarbībā ar Jelgavas pašvaldības iestādi "Sporta servisa centrs" un Latvijas Kanoe federāciju. Dalībnieki startēja dažādās vecuma grupās (jaunieši, juniori, pieaugušie, veterāni) un veica tai atbilstošu distanci – 8 vai 16 kilometrus – smaiļošanā un kanoe airēšanā Kopumā sacensībās piedalījās 133 dalībnieki no dažādām Latvijas pilsētām.

Vīriešiem smaiļošanā spraiga cīņa par uzvaru norisinājās starp jaunieti (2005.-2006.g.) Mārcis Galenieku un junioru Ivanu Jurinovu. Pēdējos metros ātrāks bija Galnieks, svinot uzvaru ar laiku 1:17:13,49 un par pussekundi apsteidzot labāko junioru Jurinovu. 20 sekundes vēlāk trešais finišā līniju šķērsoja pieaugušo grupas pārstāvis Roberts Pumpa, kurš par sekundi apsteidza pagājušā gada labāko junioru Rihardu Rikteru. Divas sekundes aiz Riktera finišēja 3.vietas ieguvējs pieaugušajiem Rūdolfs Segliņš, bet aiz viņa vēl sekundi vēlāk otrs labākais jaunietis, uzvarētāja Mārča Galenieka dvīņubrālis Māris.

Sievietēm 8km smaiļošanā noritēja spraiga cīņa starp pagājušā gada abām labākajām juniorēm Elizabete Vīksnu un Katrīnu Smiltnieci, kura šogad pārgājusi pieaugušo grupā. Beigās ar divu ar pusi sekunžu pārsvaru šoreiz ātrāka bija Smiltniece, bet Vīksnei sanāca vēlreiz pirmā vieta junioru konkurencē. Tāpat kā pērn trešā kopējā ieskaitē finišēja Sammera Porjakova, kurai sudrabs junioru konkurencē, par trim sekundēm apsteidzot labāko jaunieti Kristu Bērziņu.

Kanoe airēšanā 16km vīriešiem ar nedaudz vairāk nekā minūtes pārsvaru pirmais finišēja Nils Mediņš (1:24:54,36), aiz sevis atstājot Veliboru Marinkoviču, kuram otrā vieta tāpat kā pērn. Arī savu pagājušā gada veikumu atkārtoja trešās vietas ieguvējs Staņislavs Leščinskis. Junioriem pārliecinoši uzvarēja Artūrs Ikšelis, bet jauniešiem tāpat kā 2020.gadā – Ignats Kunašs. Veterāniem 8km ātrāko laiku uzrādīja pazīstamais Jefimijs Klementjevs.

Sievietēm visās vecuma grupās bija pa vienai dalībniecei, pirmajam trijniekam kopējā ieskaitē sarindojoties šādi: jauniete Viktorja Paune (55:545,88), pieaugušo grupas pārstāve Jekaterina Stefanoviča (57:14,79) un meiteņu grupas pārstāve Arina Miščenkova, kura distanci veica dažas minūtes virs stundas.

.