Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē kamanu suņu sacensības

Andrejs Siliņš

Kad sēņu burkas jau noliktas pagrabā un velēšanu trakums ir aiz muguras, Latvijas Kamanu suņu sporta federācija piedāvā pavadīt brīnišķīgu nedēļas nogali Langstiņu mežā, kur tiksies suņu sporta mīļotāji ar saviem četrkājainajiem draugiem.

Latvijā vispopulārākajās suņu sporta sacensībās piedalīsies ne tikai tradicionālie kamanu suņi, bet arī veimārieši, Austrālijas aitu suņi, vācu aitu suņi, kurchāri, Eirodogi, Aļaskas haskiji un citi – gan šķirnīgi, gan nešķirnīgi sporta mīļi.

“Latvijas čempionāts 2010” ir “Baltijas kausa” 3. posms bezsniega apstākļos, kas notiks 16. un 17. oktobrī Langstiņos (Vidzemes šosejas 16. km). Sacensties varēs šādās kategorijās:

• „Mera dog” kanikorss (skrējiens kopā ar suni) – vīriešiem/sievietēm;
• „Happy dog” baikdžorings (suns velk velosipēdistu) – vīriešiem/sievietēm;
• „Eukanuba” 2 suņu skūteru klase (suņi velk bezpedāļu velosipēdu) – vīriešu un sieviešu klase kopā;
• „Happy dog” 4 suņu velokamanas (suņi velk velokamanas) – vīriešu un sieviešu klase kopā;
• „Specific” 6 suņu velokamanas – vīriešu un sieviešu klase kopā;
• „Mera dog” bērnu kanikross (6–10 gadi un 11–14 gadi)

Īstu viesuli sacelt ir gatavi ne tikai pašmāju sportot gribētāji, bet arī kaimiņvalstu, krievu un poļu sportisti. Sīvā konkurencē startēs vairāk nekā 70 dalībnieku, kas cīnīsies par “Latvijas čempiona 2010” titulu, taču zaudētāju nebūs, jo katrs iegūs lielisku pieredzi, kā arī diplomu no sacensību organizētājiem. Pieteikties sacensībām var līdz pat pirmajam startam sacīkšu dienā!
Visiem suņiem, kas apmeklēs šīs sacensības, jābūt līdzi ES mājdzīvnieka pasei (vai vakcinācijas apliecībai), un tiem jābūt vakcinētiem pret trakumsērgu.

Skatītājiem ieeja bez maksas!

Informāciju sagatavoja
Latvijas Kamanu suņu sporta federācija