Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

IZM atbalstīs astoņu jaunu grāmatu par sportu izdošanu

Jānis Pārums

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) atbalstīs astoņu jaunu grāmatu par sportu izdošanu konkursa „Sporta literatūras izstrāde, tulkošana un izdošana” ietvaros, informē IZM Komunikācijas daļa.

Konkursu jau otro gadu organizē Latvijas Sporta federāciju padome ar IZM atbalstu, lai sekmētu sporta izglītības procesu un sporta zinātnes attīstību, kā arī turpinātu darbu pie IZM izstrādātās „Nacionālās sporta attīstības programmas 2006. – 2012.gadam” ieviešanas. Konkursam varēja pieteikties Latvijas sporta organizācijas un atzītās sporta federācijas.

Izvērtējot iesniegtos projektus, konkursa vērtēšanas komisija nolēma piešķirt finansējumu šādu grāmatu izdošanai:

• Basketbola trenera bibliotēka 1.daļa „Veiksmīgas trenēšanas pamati (11 – 14 gadīgu basketbolistu treniņš) – šo grāmatu būs iespējams izmantot kā rokasgrāmatu basketbola treneriem. Grāmatai kopumā paredzētas četras daļas – katrai basketbolistu vecuma grupai viena daļa.
• „Kartinga rokasgrāmata” – šī grāmata ir pirmā izdotā mācību grāmata par autosportu kopš 20.gs. 80-ajiem gadiem. Tajā plaši, daudzpusīgi un profesionāli atspoguļota nepieciešamā metodika un pieredze kartinga sportam, ietverot Latvijas apstākļus un faktus. Grāmata būs noderīga gan iesācējiem, gan profesionāļiem, kā arī jebkuram autosporta interesentam.
• „Ievads karatē mākslā” – mācību grāmata sniegs pirmo informāciju par karatē sportu treneriem, instruktoriem, karatē specializācijas studentiem, tiesnešiem, sportistiem un vecākiem, tā ietvers arī sporta zinātnes dažādas apakšnozares.
• „Frisbija ABC” – grāmatas izdošana ir nozīmīga, jo frisbijs kā izvēles sporta veids iekļauts Latvijas vispārizglītojošo skolu programmā, taču līdz šim latviešu valodā nav literatūra, kas būtu kā palīglīdzeklis skolotājiem sporta stundu sagatavošanā.
• „Novuss no pamatiem līdz meistarībai” – tā būs grāmata par novusa spēles attīstīšanu, sacensību organizēšanu un popularizēšanu un sniegs atbalstu pašvaldību sporta nodaļu speciālistiem, sporta un atpūtas centru darbiniekiem, sacensību rīkotājiem, palīdzot sistematizēt novusa spēles organizācijas principus.
• „Olimpiskā ABC” – rokasgrāmata, kas būs palīgs skolu jauniešiem, skolotājiem un topošajiem sportistiem. Grāmata būs izglītojošs izdevums, kas ietvers informāciju par olimpiskās kustības principiem, godīgas spēles principiem sportā, sporta ētikas normu un antidopinga politikas popularizēšanas nepieciešamību un sporta veidu attīstību pasaulē.
• „Sporta deju iesācēju treniņa metodika” – grāmata būs pirmā latviešu valodā izdotā metodiskā literatūra par sporta dejām, kas palīdzēs sporta deju treneriem un skolotājiem gūt praktiskajam darbam nepieciešamo teorētisko pamatu.
• „Bērnu un pusaudžu trenera rokasgrāmata” + DVD ar vispusīgas fiziskās sagatavošanas vingrinājumiem un rotaļām – grāmata būs praktisks palīgs treneriem, sporta skolotājiem un citiem sporta speciālistiem un DVD būs pieejams arī internetā.

IZM valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps norāda, ka „iesniegto projektu daudzums liecina, ka sporta metodiskās literatūras izdošana ir ļoti nepieciešama, tādēļ IZM noteikti atbalstīs šo projektu arī nākošgad.”

Pagājušajā gadā projekta ietvaros tika atbalstīta sešu jaunu grāmatu izdošana – „Volejbola ABC”, „Mākslas vingrošana Latvijā no 1941. – 2001.g.”, Basketbola trenera bibliotēka 1.daļa „Veiksmīgas trenēšanas pamati (7 – 10 gadīgu basketbolistu treniņš)”, „Bērnu un pusaudžu trenera rokasgrāmata”, „Iekļauj mani: Rokasgrāmata bērnu ar invaliditāti iekļaušanai sporta nodarbībās”, „Florbola apmācība”.

Informāciju sagatavoja:
Aiga Salmane IZM valsts sekretāra vietnieka sporta jautājumos palīdze

     [+] [-]

, 2008-06-06 15:57, pirms 16 gadiem
Tad beidzot arī frisbijs skolās ienācis!!!