Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pekinas dopingotājiem ies secen arī Londona

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Pekinas dopingotājiem ies secen arī Londona
Foto: AFP

Starptautiskā Olimpiskā komiteja pieņēmusi lēmumu, ka Pekinas spēļu laikā dopinga lietošanā pieķertajiem sportistiem, kuru diskvalifikācijas termiņš tiks noteikts vismaz sešu mēnešu garumā, nāksies izlaist arī 2012. gada spēles Londonā.

Iepriekš tika plānots, ka šis likums stāsies spēkā tikai pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm, tomēr IOC pārstāvji īpašā sanāksmē Atēnās šo likumu akceptēja jau šodien.

Likums, kas stāsies spēkā ar 1. jūliju, nosaka, ka jebkurš sportists, kurš Pekinas spēļu laikā pieķerts dopinga lietošanā un kuram par to tiks piespriesta vismaz sešu mēnešu ilga diskvalifikācija, nevarēs piedalīties nākamajās Olimpiskajās spēlēs.

''Šodien pieņemtais lēmums mūsu artilērijas pulkam piepulcēs klāt vēl vienu ieroci, ar kura palīdzību mēs spēsim cīnīties pret dopinga lietošanu,'' sacīja Starptautiskās Olimpiskās komitejas komunikāciju direktore Žizele Deivisa.

Atēnu olimpisko spēļu laikā pirms četriem gadiem tika veikts aptuveni 3600 dopinga pārbaužu, bet Pekinā sportistus sagaida 4500 medicīniskie testi, kas atklāj aizliegto vielu klātbūtni organismā.

Jāatzīmē, ka sportistus vienā dienā drīkstēs pārbaudīt pat vairāk nekā vienu reizi. Obligātās dopinga pārbaudes tiks veiktas pirmo piecu vietu ieguvējiem visās disciplīnās. 34 dopinga kontroles stacijas tiks bāzētas Pekinā, bet pārējās septiņas tiks izvietotas citās pilsētās, kurās norisināsies atsevišķas sporta spēles.

Nākamās olimpiskās spēles 2012. gadā notiks Anglijas galvaspilsētā Londonā.

Izmantotie resursi:
Reuters

  +3 [+] [-]

, 2008-06-06 18:03, pirms 16 gadiem
Ohoho!
Tas jau ir nopietni!
Dopinga lielvalstīm tas varētu būt pamatīgs trieciens,un ja vel dopinga ķērāji ies vienā solī ar ražotājiem,tad varētu cerēt,ka beidzot sāksies godīga, sportiska cīņa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-06 18:22, pirms 16 gadiem
A ir iespeejams, ka piekjer par dopingu, bet "nobano" sportistu mazaak par 6 meeneshiem? ja jaa, ta kaada gadiijumaa?

     [+] [-]

, 2008-06-06 18:29, pirms 16 gadiem
Ļoti labs lēmums. Protams, būs sportisti, kas vienalga riskēs un rīs aizliegtos preperātus, tomēr, manuprāt, to skaits kļūs mazāks. Ikviens tomēr zin, kā izgāja tam pašam Getlinam un domāju, ka neviens īpaši nevēlas riskēt. Pieņemu, ka sportisti varētu ''rīt'' pirms parastajām sezonas sacensībām, lai sasniegtu augstus rezultātus, taču Olimpiskajās spēlēs un PČ tā kontrole tomēr ir diezgan liela un sods, ja tomēr pieķer ir ļoti bargs.