Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Taivānai divi, Itālijai, Igaunijai un Dānijai pa vienam titulam "Yonex Latvia International"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Taivānai divi, Itālijai, Igaunijai un Dānijai pa vienam titulam "Yonex Latvia International"
Foto: "Yonex Latvia International".

Taivānas badmintona spēlētāji izcīnīja divus no pieciem tituliem Jelgavā notikušajā Pasaules reitinga badmintona turnīra “Yonex Latvia International”. Tāpat turnīrā uzvarēja arī Itālijas, Igaunijas un Dānijas badmintonisti.

“Yonex Latvia International” jau septīto gadu pēc kārtas notika Jelgavā. Šogad turnīrs notika no 1. līdz 4.septembrim, Zemgales Olimpiskajā centrā pulcējot 219 spēlētājus no 35 valstīm.

Taivānas spēlētāji Jelgavā uzvarēja sieviešu vienspēlēs un vīriešu dubultspēlēs, kā arī izcīnīja 2.vietu vīriešu vienspēlēs un dalīto trešo vietu sieviešu dubultspēlēs. Daudz medaļas izcīnīja arī Polijas spēlētāji – otrās vietas vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, kā arī dalītās trešās vietas visās trīs dubultspēļu kategorijās.

Diemžēl, sieviešu vienspēlēs fināls izpalika, jo Francijas spēlētājai Annai Tatranovai, kas iepriekš, iespējams, necerēja tikt līdz finālam, neizdevās samainīt lidmašīnas biļetes, tādējādi taivāniete Wang Pei Yu izcīnīja pirmo vietu bez cīņas. Sieviešu vienspēlēs trešo vietu dalīja šveiciete Dounia Pelupessy un vjetnamiete Thi Anh Thu Vu. No Latvijas spēlētājiem līdz 1/8 fināliem aizcīnījās Jekaterina Romanova un Diāna Stognija, tādējādi dalot 9.-16.vietu.

Vīriešu vienspēlēs nepārspēts palika itālis Christopher Vittoriani, kas divos setos (21-18, 21-15) uzvārēja taivānieti Cheng-Han Tsai. Dalīto trešo vietu izcīnīja singapūrietis Lim Shun Tian un vjetnamietis Nguyen Hai Dang. Šajā disciplīnā neviens no Latvijas spēlētājiem nepārvarēja kvalifikāciju.

Sieviešu dubultspēlēs, atkārtojot 2019.gada panākumu, uzvarēja Igaunijas pāris Kati-Kreet Marran&Helina Rüütel, kas trijos setos (20-22, 21-14, 21-16) uzvarēja Polijas pāri Dominika Kwasnik&Kornelia Marczak. Trešo vietu dalīja Polijas pāris Paulina Hankiewicz&Magdalena Swierczynska un Taivānas pāris Lee Yu-Hsuan&Wang Pei Yu. No Latvijas pāriem līdz 1/4 fināliem tika Diāna Stognija&Ieva Pope un Jekaterina Romanova&Anna Kupča.

Vīriešu dubultspēļu finālā pārliecinoši uzvarēja Taivānas pāris Lai Po Yu&Tsai Fu Cheng, divos setos (21-8, 21-7) uzveicot Polijas pāri Michal Sobolewski&Adam Szolc. Dalītajā trešā vietā Polijas pāris Milosz Bochat&Szymon Slepecki un Paak Shing Raymond Chong & Paak Yee Chong no Lielbritānijas. Pamatturnīra startēja arī divi Latvijas pāri – Gustavs Dāvis Brečs&Pauls Eliass Rozenvalds un Edijs Līviņš&Toms Preinbergs, kas tālāk par pirmo kārtu netika.

Jauktajās dubultspēlēs pirmo vietu izcīnīja Dānijas pāris Emil Lauritzen&Signe Schulz, kas divos setos (21-11, 21-8) uzvarēja Francijas pāri Enogat Roy & Anna Tatranova. Dalītajā trešajā vietā Igaunijas pāris Kristjan Kaljurand&Helina Rüütel un Polijas pāris Szymon Slepecki&Dominika Kwasnik. No Latvijas, pateicoties reitingam un izlozei, pamatturnīrā piedalījās četri pāri – Artūrs Akmens&Annija Rulle-Titava, Andis Bērziņš&Arīna Babre, Gustavs Dāvids Brečs&Evelīna Smirnova, Leonardo Golovčenko&Marta Heize, taču tālāk par pirmo kārtu neviens no Latvijas pāriem netika.

Šogad Jelgavā pirmo reizi piedalās dalībnieki no Austrumu Timoras, Singapūras, Taivānas, Vjetnamas un Ēģiptes.
Pēc “Yonex Latvia International”, nākamais Pasaules reitinga badmintona turnīrs notiks no 12. līdz 15.septembrim Spānijas salā Ibiza. “Daļa no tālu ceļu mērojošiem Latvijas turnīra dalībniekiem piedalīsies Spānijas turnīrā “Iberdrola Spanish International”, tādējādi Latvijā spēlētājus no Austrumu Timoras, Indijas un citām valstīm varēs redzēt Jelgavā arī ilgāk,” stāsta “Yonex Latvia International” turnīra direktors Kristians Rozenvalds.

Informāciju sagatavoja
turnīra organizētāji