Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LOK Finanšu komisiju vadīs Kalvītis, Ētikas komisiju – boksa federācijas prezidents

Rolands Eliņš

LOK Finanšu komisiju vadīs Kalvītis, Ētikas komisiju – boksa federācijas prezidents
Foto: LOK

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas jaunā sastāva pirmajā sēdē šodien tika apstiprināti piecu LOK komisiju priekšsēdētāji un viņu vietnieki. Turpmākos četrus gadus LOK darbosies sešas komisijas – Finanšu komisija, Ētikas komisija, Juridiskā komisija, Sporta komisija, Attīstības komisija un Atlētu komisija. Atlētu komisijas priekšsēdētājas pienākumus turpina pildīt vieglatlēte Gunta Vaičule, bet par pārējo komisiju vadīšanu šodien tika lemts LOK Izpildkomitejas sēdē.

LOK Finanšu komisijas pārziņā būs finanšu, mārketinga un sabiedrisko attiecību jautājumi. Par komisijas priekšsēdētāju tika apstiprināts Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis, bet par viņa vietniekiem AS “Agrolats Holding” padomes priekšsēdētājs Māris Mančinskis un Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš.

Par LOK Ētikas komisijas priekšsēdētāju apstiprināts Latvijas Boksa federācijas prezidents Nils Žuravļovs, bet vietnieka pienākumus pildīs Latvijas Golfa federācijas prezidents Armands Puče. Ētikas komisija skatīs sporta ētikas, godīgas spēles un antidopinga jautājumus.

LOK Juridiskās komisijas izskatāmo jautājumu lokā būs LOK statūtu jaunās redakcijas projekta izstrāde, juridisko jautājumu izskatīšana un jaunas apbalvojuma sistēmas izveide. Par komisijas vadītāju tika apstiprināts Latvijas Modernās pieccīņas federācijas prezidents Jānis Liepiņš, bet vietnieka pienākumus pildīs Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blauss.

LOK Sporta komisijas priekšsēdētāja amatā tika apstiprināts Latvijas Sporta federācijas padomes un Latvijas Olimpiskās vienības vadītājs Einars Fogelis. Par komisijas priekšsēdētāja vietniekiem tika apstiprinātas četras personas – Latvijas Džudo federācijas prezidents Vsevolods Zeļonijs (pārstāvēs Olimpiskos vasaras sporta veidus), Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols (pārstāvēs Olimpiskos ziemas sporta veidus) un Latvijas Paukošanas federācijas prezidente Ērika Āze (pārstāvēs tās federācijas, kuru sportisti nav iekļauti Latvijas Olimpiskās vienības sastāvos). Komisijas priekšsēdētāja vietnieks no Olimpisko sporta veidu sporta spēlēm tiks izvirzīts un apstiprināts nākamajā LOK Izpildkomitejas sēdē.

Savukārt LOK Attīstības komisiju vadīs Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols, bet par viņa vietniekiem apstiprināti Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis (pārziņā būs infrastruktūras un Olimpisko sporta centru attīstības jautājumi), Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks (pārziņā būs Latvijas Olimpiskās vienības un “Sporta mājas” projektu izstrāde un attīstība), ārsts Pēteris Apinis (pārziņā būs sociālo projektu, izglītību, sportistu duālo karjeru, sociālo garantiju un veselību jautājumi) un Latvijas Vingrošanas federācijas prezidents Jevgēņijs Saproņenko (pārziņā būs jaunatnes programmas un Olimpiskās solidaritātes programmas).

Sestā LOK komisija ir Atlētu komisija, kuras sastāvs tika apstiprināts pirms diviem gadiem un komisijas locekļu mandāts noslēgsies 2022.gadā. LOK Atlētu komisijas priekšsēdētājas amatā strādā vieglatlēte Gunta Vaičule un komisijas darbības virziens ir atlētu interešu aizstāvība.

Olimpisko sporta veidu 39 federācijas un LOK Individuālie locekļi līdz 14.augustam izvirzīs savus kandidātus uz piecām LOK komisijām, pēc kā komisijas vadītāji ieteiks kandidātus LOK valdei apstiprināšanai.

Izmantotie resursi:
LOK Izpildkomitejas sēdē apstiprināti piecu...

  +2 [+] [-]

, 2020-08-05 19:16, pirms 4 gadiem
Man šķiet, ka par ētikas komisijas pr-tāju derētu Kalvītis un mēs jau līdzinātos rusņai.. Vai tiešām Latvijā nav godīgu, domājošu cilvēku, ka visu laiku figurē vieni un tie paši pur..,

  +3 [+] [-]

, 2020-08-05 19:32, pirms 4 gadiem
Cik federācijās/organizācijās Kalvītis savu purnu ir iebāzis jau?

  +1 [+] [-]

, 2020-08-05 19:41, pirms 4 gadiem
Juridisko komisiju vajadzēja uzticēt Kāalnu meijeram!
Kurš cits, ja ne viņš!
😎

  +2 [+] [-]

, 2020-08-05 19:48, pirms 4 gadiem
Komisiju sastāvi rādās, ka parāda jaunā LFF prezidenta autoritāti pārējo funkcionāru vidū

  +3 [+] [-]

, 2020-08-05 20:08, pirms 4 gadiem
Besī šitā korumpētā valsts... žēl ka nevar lamāties....vai tiešām šìs žurkas vajag sākt šaut???kad tas beigsies?

  -2 [+] [-]

, 2020-08-05 20:14, pirms 4 gadiem
Lbs-a= idiots,finanses- treknais vepris,katram meslam pa amatam...

  +1 [+] [-]

, 2020-08-05 20:48, pirms 4 gadiem
A kur pārējie liksies ja atlaidīs?
Tikai uz Latvijas Gāzi!
Tāpēc arī Kalvīti visi liek komisijās...
Drīz būšot arī LFF...
🍾😎🍾

     [+] [-]

, 2020-08-05 20:51, pirms 4 gadiem
Naf izslēgta varbūtība arī būt handbola federācijā...
Tur tagad reāla kauja par krēsliem pie siles...

  +1 [+] [-]

, 2020-08-06 03:42, pirms 4 gadiem
Puče nu Ētikas komisijas vicelīderis...

     [+] [-]

, 2020-08-06 09:52, pirms 4 gadiem
Pārsvarā vieni un tie paši viepļi!
Käpėc nav likuma, kas neatļautu uz 10 beņķiem sėdėt vienlaicīgi?

     [+] [-]

, 2020-08-06 09:56, pirms 4 gadiem
Principā, kas šajā bildē smuki saietu vienā lopu vagonā

     [+] [-]

, 2020-08-06 09:57, pirms 4 gadiem
O,nāk 7 treknie gadi. Šogad vien lieki 2.5 mio uzradušies. Kurā ciemā vēl nav olimpiskā centra? Tātad, drīz būs!

     [+] [-]

, 2020-08-06 09:59, pirms 4 gadiem
otto13 rakstīja: Pārsvarā vieni un tie paši viepļi!
Käpėc nav likuma, kas neatļautu uz 10 beņķiem sėdėt vienlaicīgi?
Tāpēc, ka paši tos likumus raksta