Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jātnieks Neretnieks izvirzījies stabilā olimpiskā ranga līderpozīcijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Jātnieks Neretnieks izvirzījies stabilā olimpiskā ranga līderpozīcijā
Kristaps Neretnieks ar zirgu Moon Ray. Foto: Elena Zobova

Latvijas vadošais konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks izvirzījies stabilā Tokijas olimpisko spēļu ranga līderpozīcijā savā grupā un soļo pretim tam, lai kļūtu par pirmo konkūra sportistu neatkarīgajā Latvijā, kurš devies uz olimpiskajām spēlēm.

Jaunāko olimpisko rangu Starptautiskā Jāšanas sporta federācija (FEI) publicējusi ceturtdien un Neretnieks ar zirgu Moon Ray ieņem stabilu līderpozīciju C grupā, no kuras olimpiskajām spēlēm kvalificēsies divi sportisti ar lielāko punktu skaitu.

"Kvalifikācija ir tieši pusē un mūsu pozīcijas ir labākas, nekā pats varēju prognozēt. Zinot situāciju grupā, mēs varam justies droši. Atlikušo gadu plānoju mazāk startus ar Moon Ray, uzsvaru liekot uz piecu zvaigžņu statusa sacensībām, kurās ir augstāki maršruti, lielāka grūtības pakāpe un spēcīgāks sportistu sastāvs, tādējādi jau sākot gatavoties startam Tokijā,” saka Neretnieks.

Pēc portāla hippomuondo.com datiem Moon Ray ir viens no rezultatīvākajiem konkūra zirgiem pasaulē - 21,1% maršrutu, kuros Neretnieks ar Moon Ray startē, abi izcīna uzvaru. Šajā rādītājā Latvijas duetu apsteidz vien pieci pāri. Savukārt 78,9% no maršrutiem, kuros Neretnieks ar Moon Ray startē, abi iegūst godalgotas vietas, šajā rādītājā esot trešajā vietā. Kopumā portālā reģistrēti dati par 20 544 konkūra duetu sasniegumiem no šī gada 1. janvāra.

Jau šomēnes no 26. līdz 28. jūlijam sporta centrā "Kleisti" Pasaules kausa posms notiks Latvijā. Neretnieks savās mājās "Grand Prix" maršrutā uzvarējis trīs reizes un startēs arī šogad.

Tokijas olimpiskajām spēlēm konkūra disciplīnā individuāli var kvalificēties tikai piecpadsmit dueti no visas pasaules. C kvalifikācijas grupā, kurā par tiesībām startēt olimpiādē cīnās Latvija, Neretnieks šobrīd otrajā vietā esošo Polijas duetu Krištofu Ludvičaku ar Nordwind apsteidz par 305 punktiem. C grupā iekļautas Igaunija, Lietuva, Polija, Izraēla, Ukraina, Turcija, Maķedonija, Rumānija, Bulgārija, Ungārija, Čehija, Slovākija, Slovēnija, Grieķija, Krievija, Bulgārija, Baltkrievija, Uzbekistāna un Kirgizstāna.