Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas Jaunatnes frisbija čempionātā jauktajām komandām uzvar Ventspils 4. vidusskola

Latvijas Jaunatnes frisbija čempionātā jauktajām komandām uzvar Ventspils 4. vidusskola
Foto: Ogres Frisbija klubs

1. decembrī, Ogres 1. vidusskolas sporta hallē norisinājās Latvijas Jaunatnes Frisbija čempionāts jauktajā grupā, kurā piedalījās 10 skolēnu komandas. Čempionu titulu izcīnīja Ventspils 4. vidusskola, finālā pārspējot Ventspils 6. vidusskolas vienību. Spēles gara balva citu komandu vērtējumā tika piešķirta Valmieras Viestura vidusskolai.

Čempionāta pirmajā kārtā 10 komandas no Misas, Ogres, Valmieras un Ventspils tika sadalītas trīs apakšgrupās, kur katras grupas uzvarētāji un labākā otro vietu komanda kvalificējās pusfināliem. Pārējās komandas izspēlēja spēles par vietām.

Pērno čempionātu favorīti Ventspils 4. vidusskolas 1. komanda, Ventspils Tehnikums un Ventspils 6. vidusskolas komanda „High flyers” apakšgrupās tika izsēti ar pirmajiem numuriem, ko arī apliecināja ar vairākām pārliecinošām uzvarām, kvalificējoties pusfinālam.

Sīvākā cīņa grupu spēlēs izvērtās starp Ventspils Tehnikuma un Valmieras Viestura vidusskolas komandām. Lai arī spēles pirmajā pusē pārliecinoši punktu pēc punkta krāja valmierieši, panākot 8:2, tomēr ventspilnieki nepadevās un spēja izlīdzināt rezultātu (8:8). Spēles beigas veiksmīgāk nospēlēja Valmieras Viestura vidusskola – pēdējā punktā pēc veiksmīgas Edgara Cunska piespēles disku zonā tvēra Roberts Razminovičs – un valmierieši svinēja uzvaru ar rezultātu 10:8. Abas komandas nodrošināja sev vietu pusfinālā.

Pirmajā pusfinālā tikās Ventspils 4. vidusskolas 1. komanda un Ventspils Tehnikums. Spēles pirmā daļa ritēja punkts punktā, taču otrajā spēles pusē Ventspils 4. vsk. komandai izdevās pārņemt iniciatīvu un svinēt uzvaru ar rezultātu 11:6.
Otrajā pusfinālā tikās Valmieras Viestura vsk. un Ventspils 6. vsk. komanda „High flyers”. Ventspilniekiem ar dzelžainu spēli aizsardzībā izdevās izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 11:3.

Finālā Ventspils 4. vidusskolas 1. komanda rādīja pārliecinošu uzbrukuma un arī aizsardzības spēli pret Vetnspils 6. vidusskolas komandu „High flyers”, gūstot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 13:5 un izcīnot pirmo jaunatnes čempionu titulu jaukto komandu konkurencē.

Spēlē par 3. vietu tikās Ventspils Tehnikums un Valmieras Viestura vsk. komandas. Ventspilnieki, atceroties sāpīgo zaudējumu grupas spēlē, spēja paņemt iniciatīvu savās rokās un panākt 7:1. Arī turpinājumā ventspilnieki spēlēja pārliecinoši un svinēja uzvaru ar rezultātu 13:5.

Cīņā par 5. vietu jau no pašas spēles 1. minūtes vadībā atradās Ventspils 4. vidusskolas 2. komanda, tomēr Ogres Valsts Ģimnāzijas spēlētāji nepadevās un spēja lauzt spēles gaitu – ogrēniešu pārdomātā spēle aizsardzībā ļāva gūt 4 bezatbildes punktus un svinēt uzvaru mačā ar rezultātu 10:9.

Par vērtīgākajiem čempionāta spēlētājiem tika atzīti Uldis Blisiņš (Ventspils 6. Vidusskola) un Gundega Pastore (Ogres Valsts Ģimnāzija).

Dienas noslēgumā komandas spēlētājus un to trenerus iepriecināja „Fazer” sarūpētie saldumi.
Bildes, čempionāta rezultāti un statistika pieejami šeit: Rezultāti 2012 | Latvijas frisbija federācija


Uģis Briedis un Kristīne Šonmane. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Šonmane un Briedis - divkārtējie Baltijas badmintona čempioni senioriem

Baltijas senioru čempionātā badmintonā sekmīgi nostartējuši vairāki Latvijas pārstāvji, no kuriem Uģis Briedis un Kristīne Šonmane kļuva par divkārtējiem čempioniem.
Foto: Dainis Krauja.

Latvijas čempionātā skrituļslidošanā 5km spraigās cīņās uzvar Reinsons un Priedīte

Šodien Siguldā “Fischer slēpošanas centrā” notikušajā Latvijas čempionātā skrituļslidošanā, ko ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu rīkoja Latvijas Skrituļslidošanas federācija un SK “ASI”, 5km distancē spraigās cīņās par uzvaru vīriešiem pirmo vietu ieguva Sandis Reinsons, beigās apsteidzot iepriekšējo gadu uzvarētāju Reini Znotiņu, bet sievietēm tika konstatēta mazāka atstarpe starp pirmo un otro vietu – 0,2 sekundes, un ar šādu pārsvaru pār Patrīciju Sniķeri uzvaru svinēja Agate Priedīte.

Pēc nedēļas sāksies pirmās pasaules mēroga MTB orientēšanās sacensības Latvijā

Jau nākošnedēļ, no 4. līdz 7. jūlijam, Smiltenes pievārtē esošajā sporta kompleksā “Teperis” pirmo reizi Latvijā norisināsies pasaules līmeņa sacensības MTB orientēšanās sportā (MTBO), kur vienlaicīgi tiks aizvadīts kā Pasaules kausa 2. posms, tā arī U23 pasaules čempionāts. Plānots, ka kopumā sacensībās piedalīsies ap 200 dalībnieku no aptuveni 20 valstīm.