Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jāšanas sporta sezona noslēgusies ar sacensībām "Zelta rudens 2011"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jauno jātnieku skolā norisinājās sezonu noslēdzošās sacensības jāšanas sportā „Zelta rudens 2011”.

Sacensības kā svētki – tā varētu nosaukt sacensību organizatoru Jauno jātnieku skolas un jātnieku kluba „Viktorija” devīzi. Par svētku gaisotni rūpējās ne vien plašais dalībnieku skaits un sacensību organizatori, bet arī laikapstākļi, kuri pagājušajā nedēļas nogalē bija īpaši labvēlīgi „Zelta rudens” baudīšanai. Pēcpusdienā sacensības pagodināja līgava Vika, kura bija izlēmusi savā kāzu dienā kāpt zirgā un startēt dāmu maršrutā.

Sacensību programma bija daudzveidīga, lai ikviens jātnieks varētu piedalīties kādā no maršrutiem. Par sacensību galvenā maršruta „Zelta rudens 2011” kausa uzvarētāju kļuva Kristaps Neretnieks ar Geišu, pārstāvot RVA. Viņa komanda šajās sacensībās ieguva deviņas godalgotas vietas.

Dāmu kausā uzvarēja Gunita Buliņa no kluba Burtnieku Rotors, bet Kungu kausā uzvaras garšu baudīja jātnieks Sergejs Klokovs no RJSK. Sacensību galvenā tiesnese Inga Miķelsone atzina, ka šoreiz sportistu vidū bija jūtams īsts sacensību azarts, no vienkāršiem mācību mačiem Inčukalna sacensības ir kļuvušas par nopietnām sacensībām, uz kurām sportisti gatavojas ar lielu nopietnību un atbildību.

Organizatori ar sponsoru atbalstu bija sarūpējuši daudz un dažādas balvas uzvarētājiem un dalībniekiem, - gan tortes dāmām un kliņģerus nopelnītās vietas formā kungiem, lai varētu atzīmēt savu uzvaru maršrutā. Galvenā maršruta uzvarētāji saņēma gan saldumus, gan apģērbu kopšanas līdzekļus, lai jātnieku bikses un žaketes atkal būtu spožas nākamajām uzvarām. Uzvarētāji saņēma balvas arī no Inčukalna novada domes, zirgiem savukārt tika barība un našķi no gandrīz visiem Latvijā pārstāvētajiem zirgu barības tirgotājiem, kā arī citas balvas. Neizpalika arī šogad jau par tradīciju kļuvušais sponsoru sarūpētais „zaptsmaižu stūrītis”, kurā ikviens varēja mieloties bez maksas.

Ar „Zelta rudens 2011” sacensībām Jauno jātnieku skola un JK „Viktorija” noslēdza 2011.gada sacensību sezonu. „Uzskatu, ka šī sezona ir bijusi ļoti veiksmīga,” atzīst Jauno jātnieku skolas valdes priekšsēdētāja Baiba Ruma. „Esam aizvadījuši ļoti veiksmīgi trīs sacensības, uzstādot pat dalībnieku rekordu ar 344 startiem vienā dienā, kā arī godam aizvadījuši IV Vislatvijas Zirgu dienas un starptautiskās sacensības Baltic Riders Tour 2011, kas notika augusta vidū. Sezonas laikā mūsu komanda ir ļoti sastrādājusies un ļoti ceru, ka nākamajā gadā turpināsim iesākto,” saka Baiba Ruma.

Sīkāka informācija un sacensību rezultāti pieejami Jauno jātnieku skolas mājaslapā: Latvian Horses - Latvian Horses | Jaunumi

  +1 [+] [-]

, 2011-10-04 15:22, pirms 13 gadiem
Jāšanās sporta sezona noslēgusies

  +1 [+] [-]

, 2011-10-04 15:29, pirms 13 gadiem
driks rakstīja: Jāšanās sporta sezona noslēgusies
Jāšanās sporta sezona ilgst visu gadu. Te runa ir par jāšanas sportu.